Slovenija
22 ogledov

Recesijsko leto najuspešnejše

Ob Atotechovi tovarniški stavbi v Podnartu bodo do pomladi zgradili novo skladiš Žurnal24 main
Atotech. V Podnartu gradi proizvodno-skladiščno stavbo. Nova delovna mesta.

Ob tovarni kemičnih izdelkov Atotech Slovenija so včeraj položili temeljni kamen za 3.400 kvadratnih metrov velik proizvodno-skladiščni objekt.

Naložba je vredna dobrih pet milijonov evrov, pri čemer gre, kot je dejala direktorica Mariana Rebernik, za lastna sredstva. “Proizvodne zmogljivosti bomo podvojili, skladiščne povečali za dobro tretjino in pridobili sodoben laboratorij,” je pojasnila.

Druga največja v Evropi
V laboratoriju naj bi delo steklo že decembra, v celoti pa bo gradnja končana aprila. Z novogradnjo bo Atotechova proizvodnja postala druga največja v Evropi, izdelovali bodo lahko izdelke velikih šarž, novi prostori pa naj bi zadoščali za 15 let.

Izpustov v Savo ni
V tovarni, ki proizvaja izdelke za površinsko zaščito kovin, je 50 zaposlenih, z novim objektom pa bodo število delovnih mest povečali za okoli 40 odstotkov. Lani so proizvedli 3.360 ton izdelkov, letos jih bodo osem tisoč ton, prihodnje leto pa jih načrtujejo 12 tisoč ton. Lansko leto so končali s 6,7 milijona evrov prihodkov, letošnjega pa naj bi z 12,7 milijona in bo po besedah Rebernikove najuspešnejše leto v 13-letnem obstoju tovarne.

Na vprašanje, kako na gradnjo gledajo sosedje – tovarna je namreč v naselju –, pa je direktorica odgovorila: “Z njimi, čeprav smo kemična tovarna, nimamo nobenih težav, saj z razvijanjem zelene tehnologije pazimo na okolje, v načrtu imamo tudi dograditev čistilne naprave, izpustov v reko Savo pa nimamo, saj imamo lovilne sklede, ki zadoščajo tudi ob poplavah.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.