Slovenija
51 ogledov

Redar kradel dele z zapuščenih vozil

Zapuščen avto Saša Despot
Na mariborski občini so potrdili, da so uvedli disciplinski postopek zaradi domnevno neprimernega dejanja redarja.

Mariborski župan Andrej Fištravec je podpisal sklep o uvedbi disciplinskega postopka proti redarju, ki je po naših informacijah kradel dele z zapuščenih vozil. Redarji imajo namreč pooblastila za nadzor nad zapuščenimi vozili in za njihovo odstranitev, so pojasnili na Mestni občini Maribor (MOM).

Le opomin ali denarna kazen

Na MOM so poudarili, da je bil disciplinski postopek na predlog Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor uveden zaradi domnevno neprimernega dejanja redarja, domnevno zato, ker postopek še ni pravnomočno končan. Zaradi slednjega redar tudi ni suspendiran. Incident se je sicer zgodil 27. junija, ko je redarja pri kraji opazil njegov sodelavec in ga prijavil. 

V postopku bodo po besedah MOM ugotavljali, ali obstaja odgovornost za storjeni prekršek. Če da, lahko redarja kaznujejo z opominom ali denarno kaznijo.

Komentarjev 4
  • puksicd 10:15 01.avgust 2013.

    Štiriletni mandat? Ti pa nisi ravno najbolj brihten, kaj? Sploh veš, kdaj so naslednje volitve?

  • Ferluci 09:04 01.avgust 2013.

    No, končno je le nekaj naredil za Maribor, ni kaj. Upravičil je svojo plačo za štiriletni mandat!

  • kapibara 08:24 01.avgust 2013.

    "Zapuščena vozila"..to je uradno OD NIKOGAR... drugače ja pa lastnik DOLŽAN odstranit tako vozilo...če ga NE, ga osdtrani pooblaščena oseba, na njegove stroške..GA NE ZAGIoVARJAM !! ampak, kdo ga bo pa tožil, za odtujitev nikogaršnje lastnine...