Slovenija
20 ogledov

Redar podlegel korupciji

Po policistih bodo prekoračitve hitrosti kaznovali tudi mestni redarji. (Foto: B Žurnal24 main
Kosova protikorupcijska komisija je ugotovila, da je občinski redar, ki je po telefonskem pozivu odstranil lisico na vozilu občinskega funkcionarja, ravnal koruptivno.

Primer se najverjetneje nanaša na primer ljubljanskega podžupana Janeza Koželja, ki je posredoval pri ljubljanskih redarjih in dosegel, da mu je redar odlisičil avto in kazen preklical. To je v kamero ujel tudi novinar portala Vest.si.

Iz Kosove komisije so sicer sporočili, da je "ravnanje uradne osebe – občinskega redarja, ki na kraju prekrška ugotovi kršitev ter za storjeni prekršek izda obvestilo o prekršku in v skladu z občinskim odlokom odredi lisičenje, kasneje pa se po telefonskem posredovanju občinskega funkcionarja vrne na kraj prekrška in spremeni obvestilo, na podlagi katerega bi sicer funkcionar prejel plačilni nalog, v opozorilo ter v nasprotju z odlokom in odredbo brez plačila stroškov odredi odstranitev lisic, predstavlja kršitev dolžnega ravnanja in pridobitev koristiti funkcionarju občine, kar ustreza definiciji korupcije".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.