Slovenija
85 ogledov

Redarja natakarici v kavo brizgnila solzivec

kava Shutterstock
Mariborski župan Andrej Fištravec je danes izrazil ogorčenje nad dejanjem dveh mestnih redarjev, od katerih naj bi eden med obiskom lokala v natakaričino skodelico kave na točilnem pultu brizgnil solzivec.

Kot je župan Fištravec sporočil danes, je že zahteval, da se takoj oblikuje disciplinska komisija, ki bo primer preučila in ustrezno ukrepala.

Mariborski policisti so bili po pisanju časnika Večer 2. septembra dopoldne obveščeni o kršitvi določil zakona o varstvu javnega reda in miru, ki naj bi jo v gostinskem lokalu v Zgornjem Dupleku zagrešil občinski redar.

V kavo sta ji nalila solzivec

Policisti, ki so opravili intervencijo, so ugotovili, da sta redarja okoli 9. ure prišla v lokal in naročila pijačo. V času, ko je natakarica odšla iz lokala na teraso in stregla druge goste, ji je eden izmed njiju v skodelico kave na točilnem pultu brizgnil solzivec oziroma poprov razpršilec.

Natakarica je to ugotovila šele ob požirku kave, ko jo je precej speklo v ustih, zaradi česar je kavo izpljunila. Redarja sta nato lokal zapustila in se odpeljala. Ko bo opravljen razgovor še z obema redarjema in ko bo ugotovljeno dejansko stanje prekrška, bo kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil, so pojasnili na mariborski policiji.

Kot pa piše spletni Večer, bi se lahko zapletlo, saj lastnica lokala po dogodku ni obiskala zdravnika. Zoper redarja tudi ne namerava sprožiti pravnih postopkov, pričakuje pa, da bo zoper njiju ukrepalo vsaj vodstvo redarstva.

Komentarjev 5
  • dragec 07:57 11.september 2013.

    tTO SO REDARJA NAUČILI POLICISTI NA ŠNEL KURSU NA TACNEM

  • kurt 20:32 10.september 2013.

    Obvezno mora kelnarca v tožbo, ta dva bi si za celo življenje zapomnila svojo nespametno dejanje..sramota..tudi za mestno občino sramota kake ljudi ima zaposlene, pošteni mladi ljudje pa ne morejo dela dobit.

  • lukaz 18:34 10.september 2013.

    Fantje. Pomirte se.Bojo opravil razgovor z redarjema. Onadva se bota zlagala kot ponavadi.In na koncu bo naj... kelnarca.Redarji in policajo so pr ns zaščiteni bolj kot severni medvedi.