Slovenija
30 ogledov

Redarjem spet grozijo

Vzrok groženj naj bi bili plačilni nalogi zaradi presežene dovoljene hitrosti. V Žurnal24 main
Grozilni pismi. Na prvi strani je bil narisan križ z imenom redarja, na zadnji pa so bile napisane grožnje.

Na blejski in bohinjski občini so v torek in včeraj dobili pismi, v katerih še neznani pošiljatelj spet grozi redarjem. Vzrok za grožnje naj bi bili plačilni nalogi zaradi presežene dovoljene hitrosti. To se je zgodilo že drugič v dveh tednih, le da so prvič redarju grozilni pismi vrgli v domači nabiralnik.

Verjetno jih pošilja eden
“Pošiljatelj menja pošte, pri katerih pisma oddaja, zanimivo pa je, da nanje ne prilepi znamk, tako da plačujemo tudi poštnino,” je včeraj dejal Boris Sodja, vodja medobčinskega redarstva občin Bled in Bohinj. Na redarstvu na podlagi pisave in oblike pisem sklepajo, da jih pošilja ista oseba. Kazenski zakonik za take grožnje predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta.

Drugič v dveh tednih
Grožnje. Že 17. decembra smo poročali, da je redar Mihael Čuk v domači nabiralnik prejel anonimni grozilni pismi. Takrat je izjavil: “Vajen sem zmerjanja, tudi telesno so me že napadli, grozilnih pisem pa res nisem pričakoval.”

V pismu je bil na prvi strani narisan križ z imenom redarja, na zadnji pa so bile napisane grožnje, je dejal Sodja in dodal: “V smislu, da se bo treba paziti. Grožnje so uperjene tudi proti županom obeh občin.” Kot je povedal, jih obtožujejo, da merijo hitrosti na krajih, kamor jih postavijo župani, in razložil: “To ne drži, smo samostojen organ, hitrosti pa merimo tam, kjer menimo, da bo naša prisotnost pripomogla k zmanjšanju hitrosti.”

Grožnje redarjem so resno vzeli tudi policisti, ki primer preiskujejo. Na redarstvu takih groženj do zdaj sicer niso prejeli, bila pa sta že dva napada na redarje. Eden od napadalcev je bil obsojen na pogojno kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.