Slovenija
30 ogledov

Redarska okrepitev na Dolenjskem

Redarji niso razumeli zakonov, zato jih je IJU okrcal. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Tudi dolenjske občine krepijo redarsko zasedbo. Jeseni naj bi skupnega redarja dobili občini Ivančna Gorica in Šmartno pri Litiji.

Ivančna Gorica in Šmartno pri Litiji bosta dobila redarja. Ta bo sprva izrekal le opozorila, šele v nadaljevanju bo pisal kazni. "Razpis je bil zunaj. Če se bo javil kdo z ustrezno izobrazbo, bo z delom začel že septembra. Gre za skupnega redarja z občino Šmartno pri Litiji. Razpis je dala ven občina Litija, s tem da bosta Litija in Dol imela svojega redarja, mi in Šmartno pa svojega. V prvi fazi moramo poskrbeti za red v Ivančni Gorici, pa ne v smislu kaznovanja, temveč opozarjanja," nam je dejal župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. Če med prijavljenimi ne bo primernega kandidata, bo Ivančna Gorica redarja dobila šele naslednje leto.

Župan pravi, da bo redar najbolj prisoten v Ivančni Gorici, pa tudi Šentvidu pri Stični in v Višnji Gori. "Trenutno so še vsa parkirišča v Ivančni Gorici problematična. Pred začetkom redarjevega dela bomo uredili ustrezno signalizacijo in parkirne površine. Te trenutno urejamo za Tušem, kjer bo večje parkirišče, okoli zdravstvenega doma, v ožjem centru Ivančne Gorice bomo poskušali razbremeniti parkiranje in urediti parkirišče v bližini kulturnega doma," še pravi Strnad in dodaja, da bo imel očitno redar sprva kar precej dela. "Upam pa, da bo kmalu lahko opravljal tudi druge naloge in ne le urejanje prometa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.