Slovenija
649 ogledov

Redarstvo v napačno smer

(Foto: Saša Despot)
1/2
Žurnal24 main
Bralec je opazil redarje MOL, ki so brez sramu zapeljali v nasprotno smer enosmerne ulice, kjer so malce prej pisali kazni.
"Ni težava le v vožnji v napačno smer, ampak tudi v povzročanju splošne nevarnosti zaradi možnega trka vozil, ki ne pričakujejo, da lahko kdo vozi v napačno smer," je prekršek redarjev komentiral bralec.

Bralec nam je sporočil, kako je vozilo mestnega redarstva Ljubljana zapeljalo v napačno smer.

"V Šiški, uvoz v Ulico bratov Učakar, ki gre nato na desno je enosmerna ulica z uvozom iz Podutiške iz obeh smeri, ob Mercatorju .Toda redarstvo gre v prekršek v prepovedano smer in tvega trčenje, saj je na levi (od koder je prišel osebni  avto precej hitro) nepregleden ovinek," je posnetek, ki nam ga je poslal, opisal bralec.

Vsekakor se mu zdi dejanje neprimerno, saj "to isto redarstvo v tej enosmerni ulici kaznuje parkirane avtomobile, saj v tem delu na začetku ulice parkiranje ni dovoljeno."

Na MOL ne vodijo evidence prekrškov
Na MOL smo preverili ali so mogoče seznanjeni s prekrškom, ki ga je zagrešil redar. Zanimalo pa nas je tudi ali je bil kdo izmed redarjev med opravljanjem dela že kaznovan.

"Mestno redarstvo z vožnjo redarjev v enosmerno ulico na območju Šiške ni seznanjeno. V delovnem času pa so bili mestni redarji že kaznovani zaradi prometnih prekrškov s strani Policije, vendar evidence o tem ne vodimo," so  zapisali na MOL.

Za prekršek 40 eur
Zato se naš bralec spraševal "Koliko evrov šteje ta prekršek redarstva za državljana, ki ni redar?"

Vesna Drole iz Generalne Policijske uprave nam je odgovorila, da se vožnja v napačno smer, po 116.členu Zakona o varnosti cestnega prometa, oglobi z 40 eur. Glede na okoliščine pa se lahko posameznika oglobi še za ostale prekrške npr. če gre za prehitro vožnjo, ...




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.