Slovenija
8742 ogledov

Redek vremenski pojav, lastniki avtomobilov, pozor!

vožnja avtomobila v dežju Profimedia
Vremenoslovci napovedujejo, da bo najbolj intenzivno od srede naprej.

"V tem tednu lahko pričakujemo povečano koncentracijo puščavskega prahu, ki bo največja od srede naprej. Posledica takega vremena je razvoj ciklonskega območja na Jadranu, ki bo s svojim okrepljenim južnim vetrom poskrbelo za "avtocesto prahu" med Afriko in Evropo," so zapisali pri vremenskem portalu Neurje.si. Lastnikom avtomobilov svetujejo, naj s čiščenjem malo počakajo. 

 

Zvečer so na zahodu države že možne rahle padavine. Jutri se bo dež nato razširil proti vzhodu. "Najmanj padavin bo v severovzhodnih krajih. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9, najvišje dnevne od 7 do 14, na severozahodu okoli 4 °C," napovedujejo na agenciji za okolje. 

V sredo bo pretežno oblačno. Občasno se bodo na zahodu države lahko še pojavljal rahel dež. V četrtek bo nato oblačno, a povečini suho vreme. Na Primorskem bo v četrtek še pihala šibka burja. 

"Od petka bo nad zahodno Evropo obsežno ciklonsko območje, ki bo ob začetku prihodnjega tedna vplivalo na vreme v večjem delu Evrope. Od torka se bo nad Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka," obete od pet do deset dni opišejo na agenciji. "Od petka do srede bo prevladovalo razmeroma oblačno vreme, z občasnim dežjem. Več sonca bo v vzhodnih krajih. Jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne povečini med 10 in 15 °C."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • darefoks 16:40 26.februar 2024.

    na nabijajte panika butale