Slovenija
75288 ogledov

Redko se napoved tako spremeni, kot se bo tokrat

Oblaki Profimedia
Pred nami večja spremenljivost.

Na vremenskem portalu Ciklon.si objavljajo, da se napoved na srednji rok redko tako spremeni kot se bo očitno tokrat. Pojasnjujejo, da gre za zadnjo novembrsko dekado. "Tako smo samo v 24 urah prešli iz severozahodnega zračnega toka v bolj živahen zahodni višinski zračni tok, ki prinaša več vlage in večjo spremenljivost," pojasnjujejo. 

Več padavin in ....

Posted by Ciklon.si on Friday, November 13, 2020

Arso: Jutri sonce, potem oblaki, v ponedeljek dež 

Vremenoslovci Agencije za okolje RS medtem za danes in jutri na Primorskem napovedujejo pretežno oblačno vreme, drugod bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah vztrajala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija. 

Že v nedeljo bo sprememba; v zahodnji ter delu osrednje in južne Slovenije bo pretežno oblačno, drugod še delno jasno, medtem ko bo v ponedeljek oblačno s padavinami. 

Prihodnji vikend deževen 

Na Arsu dodajajo, da bodo do torka zjutraj padavine povsod ponehale, delno se bo zjasnilo, na Primorskem bo pihala burja. V sredo in četrtek bo suho vreme, od prihodnjega petka do nedelje pa se bo verjetnost za padavine znova povečala.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Suša katastrofalno Slovenija Klimatologinja napovedala, kakšne spremembe čakajo Slovenijo v tem stoletju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mirror 13:21 14.november 2020.

    Trapast naslov članka...

  • TistoPravo 18:45 13.november 2020.

    Kasiramo za nekaj preteklih suhih zim nazaj in tudi bolj kot ne ne preveč namočenih poletnih obdobij...letos bo pa dodobra zemljino namočilo...sicer ne na1x, ampak tko kot čez poletje enakomirno na tri dni...oziroma zdaj malo več kot na tri..