Slovenija
19 ogledov

Referendum bi nas stal 3,5 milijona evrov

Stajerska 06.06.10, volitve, referendum, celje, foto: gregor katic Gregor Katič
Če pa bi referendum izvedli skupaj z evropskimi volitvami, bi za to porabili 1,7 milijona evrov.

Za morebitni referendum o arhivih bi, če bi ga izvedli samostojno, porabili 3,5 milijona evrov, če bi ga izvedli skupaj z evropskimi volitvami, pa 1,3 milijona evrov, so sporočili z Državne volilne komisije (DVK). V obeh primerih bi DVK za referendum potrebovala dodatna sredstva, saj jih njen proračun za letos ne zagotavlja.

V primeru skupne izvedbe morebitnega referenduma o zakonu o varstvu dokumentarnega arhivskega gradiva ter arhivih in volitev v Evropski parlament bi prihranili pri stroških za nadomestila volilnih organov ter pri najemu volišč in opreme. Če bi referendum izvedli z evropskimi volitvami, pa bi vseeno za kritje določenih stroškov po mnenju komisije potrebovali dodatna sredstva, ki bi jih morala zagotoviti vlada.

Kot so navedli na DVK, bi ta denar potrebovali za dodatne materialne stroške volilnih komisij, za dodatno distribucijo oziroma morebiten nakup glasovalnih skrinjic, za zagotovitev informacijske podpore izvedbe referenduma, za dodatne poštne storitve, za prevode in tisk javne objave akta, o katerem se glasuje, ter za dodaten tisk glasovnic in preostalega volilnega gradiva.

Komentarjev 7
  • mirko 22:02 19.februar 2014.

    Komunisti so začeli trobit o stroških referenduma. Odprite vse arhive o povojnih pobojih, ki ste jih delali, pa ne bo potrebo nobenega referenduma. Še malo pa bomo štajerci začeli zbirat podpise za plebiscit za odepitev od močvirnikov.

  • dragec 17:01 19.februar 2014.

    jebeš zakone, zakoni se pišejo zato,da se ne spoštujejo

  • mrki 16:57 19.februar 2014.

    kaj pa če bi ga plačal tisti ki je napisal tak zakon ??? referendum je samo reakcija na zakon !! očitno spodnji to ne dojamete!