Slovenija
3 ogledov

Referendum o delu na črno

Žurnal24 main
V torek bo po vsej verjetnosti razpisan še referendum o preprečevanju dela na črno. Lahko se zgodi, da bo moral državni zbor zasedati tudi med velikonočnimi prazniki.

Po današnji sklenitvi kolegija predsednika DZ Pavla Gantarja se bodo v torek poslanci sestali na izredni seji. Na njej bodo predvidoma razpisali referendum o zakonu o preprečevanju dela na črno ter razpravljali o umiku stopenj tajnosti z vseh orožarskih dokumentov.

Skupina 31 poslancev iz vrst SDS in SNS je namreč v torek vložila zahtevo za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Zakonu očitajo predvsem nedopustno omejevanje sosedske pomoči in to, da ne odpravlja vzrokov za delo na črno.

Državni zbor mora razpisati referendum v sedmih dneh od vložitve zahteve, če ga zahteva tretjina poslancev. Državni zbor bo to storil na izredni seji v torek, 12. aprila.

Delali bodo med prazniki
Predsednik DZ Gantar je članom kolegija še pojasnil, da se lahko zgodi, da bo moral državni zbor zasedati tudi med velikonočnimi oziroma prvomajskimi prazniki. Odvisno je, kdaj bo v DZ vložena zahteva za razpis referenduma o pokojninski reformi.
Sindikati sicer lahko podpise pod referendumsko zahtevo zbirajo do 15. aprila, rok za njeno vložitev pa je 22. april.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.