Slovenija
17 ogledov

Referendum za zapor, ki ga itak ne bo?

Zapor Žurnal24 main
Občani Logatca imajo še danes čas, da oddajo overjen podpis za referendum, na katerem naj bi se v občini odločali, ali bodo v svojem okolju dobili zapor. Župan: Predvolilna!

"Ena proti tisoč ali še več!" župan Logatca Berto Menard odgovarja na vprašanje, koliko je sploh realna možnost, da v občini dobijo zapor. Prostore, ki naj bi jih zasebni lastnik morebiti oddal za potrebe zapora, so namreč na pravosodnem ministrstvu že ocenili kot neprimerne. "Za zdaj torej prostori nikakor niso primerni za zapore in zato bojazen, da bi v občino dobili zapornike, ni niti približno realna," pojasnjuje župan. V kolikor bi prišlo do oživitve pogovorov med ministrstvom in zasebnim lastnikom, pa bi tako ali tako vprašanje pretehtali na zboru krajanov, kjer bi nato sprejeli skupno odločitev, še zagotavlja Menard.

Zakaj torej zbiranje podpisov za referendum za nekaj, kar sploh ni realno? "Ah, pobudniki so se v to zagnali pred lokalnimi volitvami, ko so iskali variante, kako bi lahko zbrali čim več točk proti meni. Mene so namreč predstavili kot zagovornika ideje o zaporu v Logatcu," pravi župan. Ta je sprejel takratnega ministra Senka Pličaniča, ko so je prišel ogledat omenjene prostore. "Vendar, še enkrat, na ministrstvu so ugotovili, da prostori za zapor sploh niso primerni," še pristavi župan.

Prazni prostori

Lastnik prostorov, kjer so iskali možnosti za zapornike, je podjetje TIM-IMPEX, sicer še vedno išče vsakršne opcije, da bi te prostore oddal. "Pred kratkim so dobili ponudbo tudi s strani Hokejske zveze Slovenije, da bi tam bila dvorana. Vendar, saj veste, kako je danes. Denarja ni," še doda logaški župan Menard.

Komentarjev 1
  • Pepe007 12:55 28.november 2014.

    Nekako se mi zdi, da je vsaka javna ustanova priložnost za kraj. Tudi zapor. Ljudje hodijo v tako ustanovo na obiske, nekateri zato nekaj pojedo in popijejo, itd...Res pa je, da taki obiskovalci zmotijo mir upokojencev, ki menijo, da ...prikaži več so pokojnine varne, tudi če vsa gospodarska dejavnost crkne.