Slovenija
4 ogledov

Referenduma ne bo

RTV Slovenija Žurnal24 main
Vlagatelji pobude za znižanje prispevka z 12 na 11 evrov niso zbrali dovolj podpisov. Kovačevič: Našega namena to ni spremenilo.

Referenduma o RTV-prispevku ne bo, vlagatelji pobude za začetek postopka za razpis referenduma o noveli zakona o izvrševanju proračuna za leti 2011 in 2012 namreč niso zbrali dovolj veljavnih podpisov, je pojasnil predsednik državnega zbora Pavel Gantar. Pobudniki so po njegovih besedah zbrali 1.826 veljavnih podpisov, za veljavnost pobude pa bi jih morali 2.500.

"Našega namena to ni spremenilo, naš namen je, da dosežemo mesečno RTV-naročnino 11 evrov, za katero menimo, da je prava cena," je povedal pobudnik zbiranja podpisov Dejan Kovačič in pojasnil, da zadevo trenutno preučuje njihov odvetnik Franci Matoz. O nadaljnjih ukrepih iniciative bo tako več znanega v prihodnjih dneh.

"V vsej tej razpravi o višini 11 ali 12 evrov za prispevek in celo vprašanjih o njegovi (ne)upravičenosti se je prevečkrat pozabilo povedati, česa vsega ne bi bilo brez tega prispevka
," je v odzivu  dejal Marko Fili, generalni direktor nacionalne televizije. Med drugim je omenil domače dokumentarne oddaje, slovenske risanke in pravljice, predstavitve domačih glasbenih avtorjev in slovenske televizijske filme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.