Slovenija
481 ogledov

Referent Slovenskih železnic, ki mora obvladati jogo in pilates

Razpis Žurnal24 main
Razpis za delovno mesto upravljalca objektov. Med zahtevanimi pogoji tudi usposobljenost za izvajanje vadbenih programov, kot sta joga in pilates. Delovno mesto ponujajo Slovenske železnice!

Na razpis za delovno mesto upravljalca objektov oziroma “referenta III” na Slovenskih železnicah nas je opozoril naš bralec, aktivni iskalec zaposlitve. “Pri razpisnih pogojih za delovno mesto na Slovenskih železnicah so me zmotili zahtevani pogoji, torej usposobljenost za izvajanje vadbenih programov joge in pilatesa,” piše brezposelni pošiljatelj, ki – domnevamo – tega znanja ne poseduje.

Slovenske železnice sicer za upavljalca objektov zahteva izpolnjevanje treh pogojev: srednješolsko izobrazbo ustrezne smeri, usposobljenost za delo z računalniškimi programi in omenjene veščine joge in pilatesa.

Naš iskalec zaposlitve izpolnjuje prva dva, glede tretjega pogoja se je pozanimal pri potencialnem delodajalcu. “Suhoparno, brez zadovoljivega odgovora so me odpravili. Sam sicer menim, da referent za upravljanje zgradb omenjenega pogoja res ne potrebuje izpolnjevati. Menim, da je delovno mesto diskriminatorno namenjeno točno določeni osebi,” opozarja.

“Res ni nič spornega!”

Če že iskalec zaposlitve s strani Slovenskih železnic ni dobil zadovoljnega odgovora, se z novinarskim vprašanjem nanje obrnemo mi. Pojasnijo nam, da je delovno mesto razpisano za hčerinsko podjetje Slovenskih železnic, SŽ-ŽIP, ki med drugim upravlja tudi medgeneracijsko središče Vitalis.

Z zaposlitvijo na delovnem mestu, po katerem sprašujete, bodo v tem središču začasno nadomestili zaposleno, ki odhaja na porodniški dopust,” odgovarja Janez Krivec, zadolžen za odnose z javnostmi na železnicah.

Dodaja, da ta delavka opravlja administrativna dela, kot so fakturiranje, izdelovanje evidenc, analiz in poročil ter organizira in izvaja tudi vadbena programa joge in pilatesa. V središču Vitalis v Zalogu v Ljubljani med drugim, kot poudarja Krivec, izvajajo tudi program zdravstvene preventive za zaposlene v skupini Slovenske železnice. V ta program sodi tudi joga in pilates, s katerima se sproščajo zaposleni na železnicah. Torej, sklene Krivec, omenjen razpisni pogoj res ni nenavaden, čeprav se na prvo žogo zdi tako, delovno mesto, poudari, ni namenjeno vnaprej izbranemu kandidatu. 

barbara.barbic@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Tunek Brundić 10:29 09.oktober 2015.

    Že že ampak ne tako, da hišnik mora skrbeti za zravje zaposlenih. MAr nimajo zato kar medicino dela in njihov železniški zdravstveni dom. Me res zanima če tako dobro skrbijo za zdravje zaposlenih, da so največji prejemniki iz proračuna po ...prikaži večna po evidencah supervizorja. Če delajo tako ni nič čudnega.

  • Tunek Brundić 10:17 09.oktober 2015.

    Ko človek gleda se resno sprašuje kam smo prišli. Če so res takšni strokovnjaki, da skrbijo za zdravje zaposlenih me ne čudi, če imajo Slovenske železnice največji prejemek iz sklada za zaposlovanje invalidov. Ali drugače povedano podjetje slabo skrbi ...prikaži več za delavce. To, da naj bi hišnik skrbel za zdravstveno dejavnost pa je res lep dokaz, da se logika tukaj konča. Da nebo razumljeno napačno: Človek, ki skrbi za upravljanje objekta je nič drugo kot hišnik.. Samo očitno železnice preimenujejo v drug naziv, da malo pridobijo kakšen denar iz kakšnega sklada. ZAto dam omenjenemu bralcu popolnoma prav in menim, da je njegovo logično razmišljanje povsem na mestu. Zakaj nebi vodili tega zdravstvenega centra ljudje iz zdravstva in ortopedije ali drugi specialisti. ZAto nesmejo, da nebi kaj preveč izvdeli. ZAto me resno skrbi za zdravje zaposlenih na SLovenskih železnicah, da naj bi hišnik vodil zdravstveno dejvnost. Vsi pa dobro vemo iz drugih prispevkov kakšne probleme

  • Margity Tedea 17:56 18.junij 2015.

    Tile bluzerji na SŽ živijo pa še višje gor v oblakih kot bluzerji z RTV. Vse to pa za naš denar. Bi ga treščila tega, ki je to razpisal, da bi videl še planete zraven in ne samo ...prikaži več zvezd. Da se mal zbudi - pa prizemlji. Imajo nenehno zgubo, torej naj šparajo in krčijo. Ne pa zaposlujejo referente za jogo. Če je šla ženska na porodniško, naj jogo ukinejo in to je to. Zaposleni, ki jih imajo itak preveč, lahko pa jogo vadijo, medtem ko v službenem času meditirajo in prekladajo papirje (in se veselo praskajo po riti).