Slovenija
3 ogledov

'Reforma zdravstva ena najbolj zahtevnih'

Število tistih, ki so nezadovoljni z delom vlade Boruta Pahorja, je v primerjavi Žurnal24 main
Predsednik SD Borut Pahor je na 2. konferenci Socialnih demokratov na temo Reforma zdravstva v Sloveniji, ki je potekala na Rogli, povedal, da je ta reforma ena najbolj zahtevnih v Sloveniji.

Za Boruta Pahorja je pomembno oblikovati enotno stališče do reforme zdravstva, v stališčih pa je treba biti odkrit in jasen. "Odgovorni smo nakazati usmeritve, ki bodo nakazale ukrepe za izhod iz krize, iz katere Slovenija mora priti bolj socialno povezana in konkurenčnejša. Rešitve problemov ne bodo lahke, oblikovati bo treba konsenz, kako bomo ravnali v vladni koaliciji in predloge podajali v DZ," pravi Pahor.

Za predsednika konference Andreja Horvata so reforme permanenten proces. Vprašal se je, ali so reforme možne, saj je dejstvo, da so težko izvedljive oz. brez političnega konsenza in volje niso možne. Horvat meni, da zdravje mora biti vrednota in zdravstveni sistem mora biti dolgoročno vzdržen.

Uvodničar na konferenci je bil minister za zdravje Borut Miklavčič, ki je spomnil, da je javna razprava o zdravstveni reformi odprta od 10. junija letos. Prepričan je, da je napočil čas za nujne spremembe zdravstvenega sistema, predvsem zaradi pripomb, ki jih je slišati v javnosti. Ob tem je postregel s podatki, da v splošnih ambulantah na letni ravni beležimo osem milijonov obiskov, v otroških dispanzerjih je teh obiskov več kot 800.000, na primarni ravni pa število obiskov znaša 10 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.