Slovenija
11 ogledov

Reforme: zdaj gre na nož

10152007_sindikati_bobo_protesti_t Žurnal24 main
Sindikati. Danes na krajši protest pred vlado. Študenti svoje že pokazali.

Vlada bo danes sprejemala delavsko zakonodajo, čeprav pretekli torek ni dobila soglasja sindikatov. Zveza svobodnih sindikatov bo zato danes organizirala krajši protest pred vladno palačo.

Udeležilo se ga bo od 500 do 600 njenih sindikalistov, napovedujejo. Druge sindikalne centrale se jim za zdaj na ulici še ne bodo pridružile.

Pokojninska reforma v soboto
Pogovori. Fronto s sindikati na temo pokojninske reforme bo vlada znova odprla v soboto, 3. julija, ko se bodo nadaljevala pogajanja.

Predstavniki delavcev se na poslanske skupine še niso obrnili za pomoč – to bodo storili, ko bo zakonodaja prišla v državni zbor.

Predsednici parlamentarnega odbora za delo Andreji Črnak Meglič (SD) pa se zdi še prezgodaj napovedovati, v katerih točkah bi bilo zakone mogoče amandmirati.

Spomnimo, prav poslanci SD so že spreminjali predloge vlade, ki zadevajo delavce; zahtevali so obvezno delitev dobička.

Malo delo brez študentov
Predstavniki študentov iz Študentske organizacije Slovenije (Šos) so poslanskim skupinam že pred majskimi protesti predstavili stališča glede predloga zakona o malem delu.

sindikati, grafika | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Če se jim bo to zdelo potrebno, pa se bodo poskušali sestati znova, je povedal Marko Funkl, član predsedstva Šosa. Po njegovem mnenju je zakon sicer preslabo pripravljen, da bi ga državni zbor sprejel.

Do včeraj so imeli študenti tudi čas, da bi predložili morebitne amandmaje, a tega niso storili, saj se z zakonom v celoti ne strinjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.