Slovenija
11 ogledov

Regata ustavila ribiče

Na Barcolani bo – ne glede na finančne težave – sodelovala tudi lanska zmagovalk Žurnal24 main
Barcolana. V soboto in nedeljo prepovedali polaganje mrež na območju regatnega polja.

Opozarjamo ribiče, da je v soboto in nedeljo prepovedano postavljanje ribiških mrež na območju regatnega polja Barcolane. Del regatnega polja namreč sega tudi v slovenske teritorialne vode in ne bi radi, da se nam zgodi enako kot lani, ko smo morali ribiške mreže vleči stran. Lahko se tudi strgajo,Davorin Fantulin z uprave za pomorstvo opozarja pred letošnjo 42. Barcolano.

1.900 udeležencev
Regata se bo začela v nedeljo ob 10. uri, ko bo Tržaški zaliv napolnilo več kot 1.900 udeležencev, kolikor jih pričakujejo organizatorji, dodatno gnečo pa bodo delali radovedneži, ki ne bodo tekmovali. Fantulin posebnosti sicer ne pričakuje, češ da z italijanskimi kolegi in organizatorji dobro sodelujejo.

Največja gneča pri nas
Regatno polje bo postavljeno pred tržaškim pristaniščem, v enem delu pa bo segalo tudi v slovenske vode. Najbolj zgoščen promet naj bi bil prav na našem delu, kjer bo tudi obračališče. Zaradi varnosti pomorske plovbe in nemotenega poteka regate je uprava za pomorstvo izdala odločbo, s katero je vsem plovilom, ki niso udeleženci Barcolane, prepovedala plovbo v predelu regatnega polja v slovenskem teritorialnem morju, in sicer v zunanjem delu regatnega trikotnika v pasu, širokem 0,5 Nm (926 metrov).

Regatno polje bo v našem delu označeno z dvema oranžnima bojama stožčaste oblike: boja1 bo postavljena eno navtično miljo, boja2 pa 1,6 navtične milje zahodno od svetilnika Debeli rtič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.