Slovenija
22 ogledov

Regio je spet najboljši

(Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Upravljanje brestaniškega bazena. Plavalni klub se bo pritožil zoper odločbo.

 

Občina odgovarja Župan. “Postopek še ni zaključen; ko bo, boste svetniki dobili poročilo,” je odgovoril krški župan Franc Bogovič in dodal, da odločbe ni videl. Mi smo jo, govori pa o tem, da se je v ponudbi Zavod Regio, ki je pripravljen za najem plačati 4.200 evrov, izkazal kot boljši gostinec.

“Pritožili se bomo zoper občinsko odločbo, ki je upravljanje brestaniškega bazena poverila Zavodu Regio,” je za Žurnal24 povedala Vilma Jan Špiler, predsednica Plavalnega kluba (PK) Celulozar Krško; skupaj s še nekaterimi športnimi klubi in družbo Sax plus se je potegoval za upravljanje športnega kompleksa Brestanica. Občina, ki je pred enim tednom odločala o najemniku, je kot najugodnejšega ponudnika izbrala Zavod Regio, ki je že do zdaj vodil brestaniško kopališče.

Svetniško vprašanje
Svetnik Dušan Šiško je na včerajšnji seji župana vprašal, ali je občina upravljanje bazena res zaupala Zavodu Regio in ne združenju športnih društev, katerih osnovna dejavnost sta prav šport in rekreacija. Podobno kot Jan Špilerjeva je prepričan, da je bil razpis pisan na kožo zasebnemu zavodu, ki mu je občina že v preteklosti pokrivala izgubo pri opravljanju te dejavnosti. “Pogoji so bili taki, da so onemogočili samostojno prijavo PK Celulozar Krško, ki je vsa leta do zaprtja bazena v Krškem krški bazen upravljal brez finančne podpore proračuna,” je svoje nestrinjanje utemeljil Šiško.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.