Slovenija
17 ogledov

Regres bi vrnili vsem, ampak ...

Branimir Štrukelj Anže Petkovšek
Na ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo bodo sindikatom predlagali, da bi lani neizplačani regres vrnili kar vsem zaposlenim v javnem sektorju.

Ampak to po mnenju ministrstva pod vodstvom Gregorja Viranta tudi pomeni, da bodo morali privarčevati kje drugje oziroma da se morali "za leto 2013 dogovoriti dodatne ukrepe na drugih stroških dela zaposlenih".

 Višje delovno in socialno sodišče je že odločilo v prid Sindikata Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz). V kolektivnem sporu z vlado so zahtevali, da dobijo izplačilo znižanih zneskov regresa za lanski letni dopust, torej do zneska 692 evrov.

 Podobne kolektivne spore je vložilo več sindikatov javnega sektorja, v nekaterih primerih so že bile izdane sodbe sodišča prve stopnje, ki je ugodilo sindikatom. Tudi zato se je vladna stran odločila, da bo predlagala, da bi regres do konca izplačali kar vsem.

Komentarjev 4
  • millenium 19:57 18.april 2013.

    ...dober komentar... ko bi ga vsaj "NEKATERI" prebrali in se zamislili. Sicer pa, le zakaj, dokler imajo polne denarnice... nekateri pa niti za kruh...

  • Šemefuky 17:50 18.april 2013.

    To govedo od PreViranta je v prejšnji vladi podprlo rešitve, ki so se izkazale za sporne in celo alkoholizirani minister, ki je te predloge pripravil je iz PreVirantske stranke. In sedaj kar so nasrali naj bi ti isti PreViranti popravljali ...prikaži več z našimi sredstvi. To govedo bi moralo odstopiti z alkoholikom vred in se nikoli ne bi smel več pojaviti na javni funkciji. Ta je Sloveniji povzročil z odločitvami toliko škode, ki jo bomo desetletja plačevali. Na plačnem sistemu je samo del napačnih odločitev, postavljal je cel uslužbenski sistem na zgrešenih izhodiščih in nerealnih vrednotenjih delovnih mest. Poenortenje zakonodaje za odpiranje podjetij je šel najbolj na roko tujcem, PreVirantom in tistim, ki nimajo poštenih podjetniških namenov. Tip je nesposoben in še z lopovskimi predispozicjami. Ironija pa je, da je notraanji minister, ki ima pod sabo policijo. Anologno bi Prijatelja ali Jankovča ali Kordeža, Bavčarja, Hildo... morali imenovati za pravosodnega ministra.

  • izRODEk 17:20 18.april 2013.

    Ni ga večjega preVaranta od preViranta!Smrt neoliberalizmu - svobodo narodu!