Slovenija
52 ogledov

Regres bo, višji kot lani

Žan Zeba je dejal, da so zaposleni bolj pomirjeni, odkar se zborov delavcev dvak Žurnal24 main
Gorenje. V obratu v Šoštanju bodo po dopustu zaprli vrata.

Velenje. “Vsak dan delamo deset ur. Tudi vse sobote in tako bo vse do kolektivnega dopusta, ko bo vsega konec,” nam je povedala ena od proizvodnih delavk v Gorenjevem obratu notranje opreme v Šoštanju, kjer izdelujejo kopalniško opremo. Proizvodnjo bodo iz Šoštanja še letos preselili v srbski Zaječar.

Zagotovili delovna mesta
Zaradi povečanega obsega dela naj bi dobili večjo stimulacijo, nekaj ur naj bi imeli tudi v dobrem, medtem ko nam nadur, tako so nam povedali, ne bodo plačali,” so še povedali zaposleni.

Ravno nasprotno naj bi bilo v obratu gospodinjskih aparatov (GA) v Velenju, kjer ta čas delajo manj, trenutno le 40 ur na teden. “Junija naj bi bili prosti vse petke,” so dejali zaposleni, ki jih skrbi, ali to ni posledica pomanjkanja naročil.

A Žan Zeba, predsednik sindikata Skei poslovnega sistema Gorenje, je zatrdil, da je njihova bojazen odveč. “Držimo se dogovora, da je treba občasno izprazniti skladišča in zmanjšati stanje zalog,” je pojasnil in dodal, da tudi okoli 40 zaposlenih v Šoštanju ne bi smelo skrbeti za delovna mesta, saj naj bi vsem zagotovili delo v obratu GA. Bodo pa vsi zaposleni v Gorenju še ta mesec dobili tudi prvi obrok letošnjega regresa. Ta bo znašal 400 evrov bruto, kar je 45 evrov več kot lani. “Drugi obrok naj bi bil nakazan do kolektivnega dopusta,” je še dejal Zeba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.