Slovenija
6 ogledov

Reke se umirjajo

poplave voda Vipava Bralka
Na Goriškem dežuralo okrog 50 pripadnikov civilne zaščite, a intervencije niso bile potrebne.

Reka Vipava, ki je v nedeljo grozila z obsežnejšimi poplavami, je zvečer in ponoči začela upadati. Občinski štabi civilne zaščite (CZ) na Goriškem so bili v pripravljenosti tudi ponoči, prav tako so bile pripravljene protipoplavne vreče, ki bi jih namestili ob možnosti poplavljanja najbližjih stavb.

Čez noč je na Goriškem dežuralo okrog 50 pripadnikov CZ, a intervencije niso bile potrebne, je povedal poveljnik regijskega štaba CZ za Severno Primorsko Samo Kosmač.

Tudi z v nedeljo še poplavljenih cestnih odsekov je voda že odtekla, tako da so ponovno prevozne. Največ težav so imeli predvsem prebivalci Renč, ki so morali zaradi poplavljenih cest proti Bukovici in Mirnu uporabiti obvoze na kraško stran.

Ogroženi tudi v zgornjem Posočju

Visoke vode so ogrožale tudi posamezne prebivalce v zgornjem Posočju, a ker je dež ponehal, je Soča s pritoki začela upadati že v nedeljo popoldne. Zaradi razmočenega terena je grozila tudi nevarnost manjših zemeljskih plazov. Manjši je začel drseti v bližini Bače pri Modreju, na Petrovem Brdu na Tolminskem pa je plaz ogrožal stanovanjsko hišo in občinsko cesto, zato so plazišče pokrili.

Poplavljene kleti na Gorenjskem

Zvečer so imeli precej dela tudi gorenjski gasilci. Kot navaja uprava za zaščito in reševanje, so morali vodo črpati iz kleti stanovanjske hiše v Tržiču, v naselju Spodnja Lipnica pri Radovljici ter v Bobovku pri Kranju.

V Zasavju zaprte ceste

V Zasavju so po podatkih prometno-informacijskega centra zaradi poplavljenih cestišč zaprte lokalne ceste Senožeti–Jevnica, na mostu čez Savo, Sava–Mošenik v Občini Zagorje ob Savi, pri podvozu pod železniško progo in Podkraj–Radeče. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.