Slovenija
14 ogledov

Rekord v zavrnitvah

Rešitve za zagotovitev prostora za odklonjene otroke na mestni občini, kot pravi Žurnal24 main
Vrtci. V novomeški občini daleč največ zavrnjenih malčkov v zadnjih treh letih. Iščejo rešitve
221 otrok naj bi prihodnje leto ostalo brez varstva v javnih vrtcih.

Novo mesto. V prihodnjem šolskem letu bodo morali, kot kaže za zdaj, v novomeških javnih vrtcih zavrniti 221 malčkov. Komisiji za sprejem v vrtca Ciciban in Pedenjped sta ugotovili, da je pri prvih premalo prostora za 110, pri drugih pa za 111 otrok.

Številka je skoraj dvakrat tolikšna kot lani ob končanem vpisu, ko so jih zavrnili 120, medtem ko je bilo predlani spomladi zavrnjenih 91 vlog.

Za 1. september 110
Na oddelku za družbene dejavnosti mestne občine poudarjajo, da bodo natančni podatki znani po podpisu pogodb s strani staršev, to je najpozneje konec junija. Jasna Kos Plantan iz komisije za sprejem v vrtec Pedenjped nam je povedala, da so morali za 1. september odkloniti okoli 60 otrok, v vrtcu Ciciban pa po besedah ravnateljice Majde Kušer Ambrožič 50 otrok.

Da je letos problematika daleč najbolj pereča, povesta tudi lanski in predlanski podatek, ko je bilo za začetek šolskega leta skupaj odklonjenih 13 oziroma 43 otrok.

Prostore še iščejo

“Na mestni občini iščemo rešitve za zagotovitev prostora za odklonjene otroke. Obstajajo možnosti najema dodatnih kapacitet, razpisa vzgojno-varstvenih družin, odprtja novega oddelka pri OŠ Brusnice ter preureditev lastnih kapacitet,” nam je povedala Mateja Jerič, vodja oddelka za družbene 
dejavnosti.

Novi oddelek bodo, kot je dodala Kušer Ambrožičeva, odprli tudi pri OŠ Otočec. “Čeprav se na občini trudijo, rešitve, ki se kažejo za zdaj, za vse zavrnjene še vedno ne bodo dovolj,” je pojasnila Kušer 
Ambrožičeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.