Slovenija
18 ogledov

Rekorden vpis v tržiške vrtce

Tržič. Potreben prostor v vrtcih bi zagotovili z modularnima enotama.

Z dvema novima modularnima prizidkoma v Križah se namerava tržiška občina v prihodnjem šolskem letu odzvati na letošnji povečan vpis v vrtce. Ocenjuje, da bo za okrog 40 otrok zmanjkalo 
prostora.

“Letošnji vpis otrok v tržiške vrtce je rekorden,” pravi župan Borut Sajovic in opozarja, da jih je vpisanih krepko čez 500. “Treba je hitro v akcijo,” poudarja. Z modularnimi enotami so prostorsko stisko po Sloveniji že reševali – denimo v Škofji Loki. Konec meseca jih bo na seji predlagal tudi mestnemu svetu.

Premalo prostora
Zmogljivost. V tržiške vrtce naj bi se v prihodnjem letu na novo vpisalo 166 otrok. Vpis se je sicer končal 15. aprila – do takrat je bilo skupno vpisanih rekordnih 524 otrok ali 39 več od trenutnih zmogljivosti.

Zakaj moduli
“Število rojstev raste in pada ciklično. Te oddelke trenutno potrebujemo, verjetno pa bo tudi čas, ko bo rojstev manj. V Tržiču smo vrtce že zapirali. Z modularnimi enotami je to lažje,” meni Sajovic. Prav v Križah bo na obstoječo enoto največji pritisk, pa dodaja direktor občinske uprave Drago Zadnikar.

Kako daleč so
“Smo v fazi projektiranja in zagotavljanja sredstev. Do jeseni bomo naredili vse, da bomo zagotovili streho za vse otroke,” sklene Sajovic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.