Slovenija
433 ogledov

Rekordna plača za februar: 26 tisoč evrov

razno 08.05.13. denar, euro, stetje, bankovci, A bank employee counts Euro notes zurnal24.si
Zdravnica iz brežiške bolnišnice je prejšnji mesec prejela 25.900 evrov plače. Ministrica zahteva poročilo.

Na lestvici najvišjih izplačanih plač je na prvih mestih osem zdravnikov iz te bolnišnice, zneski pa od 15.295 do 25.900 evrov, poročajo Finance. 

Izplačilo nadur za pet let nazaj

V brežiški bolnišnici so pojasnili, da gre za plačilo nadur, ki so jih ti zdravniki opravili v obdobju 2010 do 2015, natančneje, gre za "izplačila odškodnin za ure iz prerazporejenega delovnega časa iz obdobja 2010-2015". 

Nadure, ki so posebej odrejene, in dežurstva sicer redno izplačujejo, pri tem izplačilu pa naj bi šlo za nadure, ki so jih uslužbenci ustvarili z delom po razporedu ali zaradi nadomeščanja bolniških odsotnosti. 

Ministrica zahteva poročilo

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je svet Splošne bolnišnice Brežice že pozvala, naj od vodstva bolnišnice zahteva natančno poročilo o izplačilih odškodnin za ure iz prerazporejenega delovnega časa med leti 2010 in 2015. 

Kdo je pristojen?

Na ministrstvu za javno upravo so za STA pojasnili, da inšpektorat za javni sektor v tem primeru ni opravljal nadzora, saj je glede določb po zakonu o delovnih razmerjih, ki opredeljuje izplačilo nadur, pristojno ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, glede načina izplačil pa področni zakoni v pristojnosti ministrstva za zdravje.

Na ministrstvu za delo pa so za pojasnili, da pravila za določanje, obračunavanje in izplačevanje plač zaposlenim v javnem sektorju ter pravila za določanje obsega sredstev za plače določa zakon o sistemu plač v javnem sektorju, ki je v pristojnosti ministrstva za javno upravo. 

Posebnosti glede delovnega časa zdravnikov, delo preko polnega delovnega časa in razporeditve delovnega časa ter počitkov, pa da določa zakon o zdravniški službi, ki je v pristojnosti ministrstva za zdravje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • Matej Bukovec 18:57 21.april 2016.

    Kot da ni jasno zakaj gre (tako kot vedno pri podobnih primerih v javni upravi in ne mislit, da jih je malo, še sam sem bil priča nekaj, ampak ne bom šel v podrobnosti).Ta zdravnica je rekla šefinji; daj ...prikaži več ti meni nakaži 25 jurjev, pa ti dam 8 jurjev (ali pač eno cifro) na roko. Pa sta obe lepo pokasirali.Seveda ni bil noben problem, ker gre itak za davkoplačevalski (naš) denar.Take stvari se non stop delajo v državnem sektorju.

  • kapibara 16:55 20.april 2016.

    Moja pa še zmeraj skromni 740.- na 36 podlage..

  • cogocogo 14:04 20.april 2016.

    kaj ko je delavsko korito prazno korita te gospode pa se polnijo iz delavskega korita ,,zato za delavce zmanjka ali se huje ni ,,gospoda ima velik apetit in zato so tako popadljivi na vsak evrcek ki ga vidijo ,kjer se ...prikaži več le da cim vec pobasat ,,v jugi si tega niso upali bi prehitro sla karijera v k,,sicer se mi po njej ne joka a ed je bil vendarle boljsi ,,tudi tako nismo bili razslojeni in pravica je bila bolje razdeljena ,,to kar imamo danes pa je to kar tu ne smem napisat da me ne brisejo