Slovenija
0 ogledov

Rekordni zahvaljujoč vremenu

Bled otok Iztok Golob
V Ljubljani več turistov kot v času predsedovanja, v Bohinju s težavo do sobe.

"Letošnje leto je po turističnem obisku rekordno. Začelo se je z letom 2008, v času predsedovanja Slovenije Evropski uniji, nato je bilo rekordno lansko leto, a bomo letos številke znova presegli," nam je povedala Petra Stušek z zavoda Turizem Ljubljana.

Tudi na nacionalni ravni se v prvi polovici letošnjega leta nadaljuje zmerna rast prihodkov in prenočitev v slovenskih turističnih destinacijah, pravijo pri Slovenski turistični organizaciji (STO).

Italijanov manj

Tuji turisti so tako v Sloveniji ustvarili za štiri odstotke več nočitev kot v prvih šestih mesecih lanskega leta, po številu pa jih je bilo šest odstotkov več. Največji delež prenočitev še vedno odpade na Italijane, a se število njihovih prenočitev na nacionalni ravni manjša, kar je posledica gospodarskih razmer v Italiji. To pa ne velja za Ljubljano – Stuškova namreč poudarja, da upada še niso zaznali.

Kar 95-odstotno zasedenost pa imajo trenutno v Bohinju. Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus je dejal, da je obisk približno enak kot lani, vendar glede na vremenske razmere ob koncu pričakujejo malenkost boljši izplen kot avgusta lani.

Na Obali je nekoliko drugače: v hotelih Občine Piran so imeli julija v primerjavi z lani tri odstotke manj 
nočitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.