Slovenija
459 ogledov

Rem Trebnje: Zaradi beguncev delavcem 14. plača.

Bivalni kontejnerji REM Trebnje
Izdelovalec bivalnih zabojnikov Rem iz Trebnjega si tudi na račun zabojnikov, ki jih pretežno izdeluje za nemške migrantske centre, letos obeta 60 odstotkov več prihodkov in štirikrat višji dobiček kot lani.

Direktor podjetja Rem Igor Kastelic je povedal, da letos pričakujejo približno dva milijona evrov čistega dobička, hkrati pa se jim dobro poslovanje obeta tudi prihodnje leto, saj so zanj že 80-odstotno razprodani.

Delavcem 13. plača in pol 14. ter maksimalen regres

Podjetje tudi zaposluje. Letos so tako število zaposlenih s 135 zvišali na nekaj manj kot 160, hkrati imajo zaposlenih približno 40 agencijskih delavcev. Glede na dober poslovni uspeh so delavcem letos izplačali trinajsto plačo in pol štirinajste, obetajo pa si lahko tudi regres v najvišjem možnem znesku.

Direktor je pojasnil, da Rem svoje montažne objekte prodaja po vsej Evropi, predvsem v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Madžarskem in v skandinavskih državah, nekaj kupcev imajo tudi v neevropskih državah. Njihov največji kupec s približno tretjino odkupa je sicer njihov sosed Trimo, ki ima kupce tudi na drugih celinah.

Največje povpraševanje za gradnjo azilantskih domov

Največje povpraševanje po njihovih izdelkih pa od junija letos vlada za montažne objekte, ki jih pretežno v Nemčiji uporabljajo za gradnjo azilantskih domov. Sicer je prodaja na nemškem in švicarskem trgu zrasla tudi pri Removih drugih objektih, je dodal.

Glede prihodnjega leta pa je napovedal, da pričakujejo še za približno petino boljšo rast prodaje montažnih objektov za azilantske domove in druge potrebe.

Zaposlovali in gradili bodo

Prihodnje leto nameravajo še naprej zaposlovati, vendar v manjšem obsegu kot letos. Za določen čas naj bi zaposlili od 20 do 25 delavcev, na območju trebanjske industrijske cone pa nameravajo povečati svoje proizvodne zmogljivosti in zgraditi dodatno, približno 8500 kvadratnih metrov pokrivajočo proizvodno dvorano.

Za dodatno zemljišče bodo namenili približno dva milijona evrov, za preostali del naložbe pa še pet milijonov. Gradnjo nameravajo končati leta 2017, sicer pa v podjetju, ki se zaveda, da omenjena visoka rast ne bo dolgotrajna, veliko vlagajo tudi v svoj razvoj, je še povedal Kastelic.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • kapibara 08:02 28.december 2015.

    Ja, kar preberi si članek o izgubi Term Paradiso.. eni + , žal eni -"Begunska kriza: dve podjetji, sto tisoč evrov škode"

  • dragec 23:03 27.december 2015.

    Tudi nekaj novega od begunske krize

  • Papaja Popi 17:36 27.december 2015.

    Kdor plačo zagoni za ajfon, kot praviš, je popoln bedak.