Slovenija
86 ogledov

Renata Brunskole na vrh Rdečega križa Slovenije

Renata Brunskole Saša Despot
Glavni odbor Rdečega križa Slovenije je na današnji seji za novo generalno sekretarko RKS soglasno podprl kandidatko Renato Brunskole.

Na razpis Rdečega križa Slovenije za generalnega sekretarja je prispelo 13 prijav, pet kandidatov se je uvrstilo v ožji izbor. Na današnjem glavnem odboru RKS je zbrane z osebno predstavitvijo in vizijo najbolj prepričala Renata Brunskole, ki jo je glavni odbor soglasno podprl.

Brunskoletova, ki tako za mandat štirih let postaja nova generalna sekretarka RKS, slovenski javnosti ni neznanka; nekdanja metliška županja je sedela tudi v poslanskih klopeh, kamor so jo volivci poslali kot članico Socialnih demokratov.

Pred državnozborskimi volitvami leta 2011 je napovedala, da ne bo kandidirala kot članica SD-ja, pač pa na listi Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića. V parlament se ji je spet uspelo prebiti, postala je tudi podpredsednica državnega zbora. Ob slovesu s poslanskega stolčka junija letos je napovedala, da bo Jankoviću ostala zvesta tudi na poletnih volitvah. Takrat ji vnovična izvolitev za poslanko ni uspela.

Uveljavila je pravico do nadomestila plače po zakonu o poslancih, zdaj pa se zavihtela na vrh slovenskega Rdečega križa. Glavni odbor slednjega je pri svoji odločitvi upošteval “dolgoletno uspešno in aktivno delovanje kandidatke v organih RKS na lokalni ravni, njeno dobro poznavanje delovanja nevladnih organizacij in državnih organov ter izkušnje z vodenjem lokalne skupnosti”.

Komentarjev 6
  • Piran 23:28 12.november 2014.

    Na Rdečem križu bi morali vsi delat brezplačno.

  • miror 22:42 12.november 2014.

    Za take, ki Izgubijo poslansko mesto, se hitro najde dobra služba. Tudi to je korupcija.

  • zefacveta 22:06 12.november 2014.

    To ošabno žensko za generalno sekretarko!!! Ta si ne zasluži niti nadomestila iz zavoda ne pa take službe.