Slovenija
35 ogledov

Renta sprejeta upor obeta

Sosedje nuklearke so peturno sejo spremljali polni pričakovanj, domov pa odšli r Žurnal24 main
Individualna renta. Del je bodo razdelili prebivalcem v 1.500-metrskem pasu.

 

Sklep o delitvi rente
Cilji. “Za neposredne ugodnosti bomo razdelili 1,5 milijona evrov, pri tem pa bomo izkoristili razvojno perspektivo, ki terja tudi lastna sredstva, nadaljevali že začete investicije, do leta 2013 realizirali ključne zastavljene projekte in občanom zagotovili višjo kakovost življenja,” je včeraj sprejeti sklep komentiral župan Franci Bogovič.

“Fuj, sram vas bodi,” je vidno ogorčen dejal krajan Miro Čelan, ko so svetniki včeraj po triurni razpravi sprejeli sklep o delitvi dela jedrske rente. S 15 glasovi za in sedmimi proti so podprli občinski predlog, ki določa, da bo razdeljenih 20 odstotkov sredstev oziroma milijon in pol evrov, ki jih na leto prejema občina. Namenjeni bodo za boljšo kakovost življenja, krajani, ki živijo v 1.500-metrskem pasu od nuklearke, pa bodo dobili še letno individualno rento. V kakšni višini, bo določeno naknadno, renta pa ne bo pripadla krajanom Vrbine, saj se bodo izselili.

Obljubljajo nepokorščino
“Ne gre za pravično delitev,” je v imenu najbolj prizadetih krajanov, ki so zahtevali 50 odstotkov rente, komentiral Andreas Repše. “Saj bodo morali postaviti temeljni kamen in graditi, in takrat bodo prišli v naš kraj,” je pomenljivo dodal. Na vprašanje, kaj to pomeni, je pojasnil, da bo takrat prišla na vrsto državljanska nepokorščina, saj bodo preprečili postavitev temeljnega kamna za nov jedrski objekt.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.