Slovenija
11 ogledov

Rentabilen le en center

“Nova Gorica bi bila kompromisna rešitev, vendar bi v tem primeru odpadle občine Žurnal24 main
Cero. Mišič pričakuje ponudbo iz Goriške. Logatec rezervna lokacija.

“V Novi Gorici pravijo, da bi nas sprejeli kot enakovredne partnerje. Zdaj čakamo še njihovo uradno ponudbo, pa tudi odgovor okoljskega ministrstva glede okoljske presoje lokacije v Logatcu. Potem se bodo naše občine sestale in rekli bomo bobu bob,Gašpar Gašpar Mišič, piranski podžupan ter koordinator Centra za ravnanje z odpadki Notranjske, Istre in Krasa (Cero NIK), pravi glede končne odločitve, ali se bodo priključili Ceru v Novi Gorici (v nasprotnem primeru ta zaradi premajhne količine odpadkov ne bi bil rentabilen) ali bodo gradili tudi v Logatcu (kjer pa ni mogoče odlaganje) in odlagali v Ljubljani.

Mišič je prepričan, da je en center zaradi ekonomičnosti več kot dovolj, saj gre za dolgoročno naložbo. V prihodnje se bo število neločenih odpadkov za predelavo namreč bistveno zmanjšalo. Enako poudarjajo na ministrstvu za okolje in prostor, ki bo javno razgrnilo okoljsko poročilo glede lokacije pri Logatcu, a hkrati pravijo, da je Cero NIK le rezervna lokacija. Dokončne odgovore bo sicer dala investicijska dokumentacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.