Slovenija
43 ogledov

Repovž: Zlorabil jih je Grims

Mladina je v zadnji številki razplamtela razpravo, potem ko je tiskovni predstav Žurnal24 main
Minister Golobič je na Mladino naslovil ostro protestno pismo, potem ko je tednik primerjal družini Branka Grimsa in nacista Goebbelsa. SDS: Tega ne bomo dopustili. Repovž: Grims sam zlorablja družino.

"Aluzije in vzporedna objava družinske fotografije nacističnega zločinca in slovenskega politika z ženami in otroki predstavljajo škandal, ki mu ne morem najti primerjave v večdesetletni legitimni, kritični, radikalni, pogosto tudi duhoviti, ironični ali satirični praksi Mladine," v pismu odgovornemu uredniku Mladine Gregi Repovžu, sicer tudi predsedniku Društva novinarjev Slovenije, piše minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologije in predsednik vladnega Zaresa Gregor Golobič.

"Vlačenje otrok kogarkoli v kakršnekoli politične kontekste je vselej nedopustno, v konkretnem primeru pa tudi neopravičljivo in skrajno zavrženo. Javno se oglašam tudi zato, ker po več kot treh dneh od izida ni bilo zaznati nobene reakcije na to dejstvo," nadaljuje Golobič in dodaja, da se ne oglaša kot večkratna žrtev podobnih napadov ali kot sorodnik katere od oseb na slikah, temveč kot nekdo, ki ga skrbi raven politične oziroma javne govorice.

Da, Golobič in moja soproga sta bratranec in sestrična. Vendar stikov praktično nimata že 15 let, vse odkar se je vrnila čestitka za rojstni dan, ki mu jih je moja žena sicer vsako leto pošiljala brez odziva.
Branko Grims za Žurnal24

Pri tem Golobič ne pozablja omeniti podmladka največje vladne stranke: "Nedavno sem v tem smislu opozoril, da je ekstremni in do konca nestrpni politikantski pristop, ki je bil doslej razpoznavno znamenje najtrše desnice tudi pri nas, posvojil Mladi forum SD."

Grims: "Najbolj me skrbi Repovž"
Branko Grims je za Žurnal24 odziv Golobiča označil kot pozitivno dejanje, čeprav glede na nekatere zgodovinske izjave prvaka Zaresa o njegovem obvladovanju slovenskih medijev Grims nekoliko dvomi, da ne gre pri tem le za nabiranje političnih točk.

Grims sicer pravi, da je tovrstnih napadov nase že vajen in ga ne ganejo. Kot pravi, so levičarski mediji v preteklosti blatili že njegovo sestro, brata, starše vključno s pokojno materjo, soprogo, sedaj pa so se spravili še na njegove otroke. Kot dodaja, gre za najbolj sprevrženo obliko političnega boja, saj so se nasprotniki spravili na tiste, ki se ne morejo braniti.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Grims meni, da gre pri Mladininemu prispevku po vseh pogojih, ki jih postavlja definicija EU, za sovražni govor, in je sedaj pravo vprašanje, ali bodo slovenske institucije vključno s sodstvom ustrezno odreagirale. Vidnemu članu SDS se zdi bolj zaskrbljujoče, da je v zgodbo neposredno vključen Grega Repovž, ki je "šef" društva novinarjev, zato bi moralo to dejstvo po Grimsovih besedah skrbeti ne samo Slovenijo, temveč tudi EU.

Repovž: Zlorabljal je Grims
Odgovorni urednik Grega Repovž je za Žurnal24 dejal, da ima Golobič pravico do svojega mnenja, glede obtožb Grimsa pa opozarja, da je bila fotografija njegove družine posneta na Brezjah, kjer da leto za letom sedi v prvi vrsti, namenjeni politikom. "Politiki sami izpostavljajo svoje otroke, in prav na to zlorabo smo mi opozorili," vztraja Repovž. Na vprašanje, ali primerjava s fotografijo Goebbelsovih otrok le ni neprimerna, Repovž odgovarja, da je poteza Mladine v sicer šaljivi rubriki Mladinamit gotovo radikalna, a je njen namen prikazati prav na sporne politične metode, v tem primeru zlorabe otrok za namen propagande.

Pohod na Mladino
Na pisanje Mladine so se odzvali tudi v SDS. "Da se Repovž ne ustavi pred ničemer, je dokazal že velikokrat. Tokrat pa je v svoji vnemi, da ustreže pozivu predsednika Türka po obračunu s SDS, začel obračunavati tudi z otroki naših poslancev. Tega ne bomo dopustili. Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo," napovedujejo v največji opozicijski stranki. Grims ni znal pojasniti, kako naj bi bil ta pohod konkretno videti.

Da se Repovž ne ustavi pred ničemer, je dokazal že velikokrat. Tokrat pa je v svoji vnemi, da ustreže pozivu predsednika Türka po obračunu s SDS, začel obračunavati tudi z otroki naših poslancev. Tega ne bomo dopustili. Če ne bo ukrepala pravna država ali lastniki Mladine, se bomo zbrali pred uredništvom in sami zaščitili naše dostojanstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.