Slovenija
50 ogledov

Rešetke zamenjal za bolnišnico

(Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Zapornik. Drago Srpak od države zahteva šest tisoč evrov.

Nehumano. Drago Srpak, ki je prejšnja štiri leta služil kazen v zaporih na Dobu, bo danes stopil pred grosupeljsko sodišče, ki obravnava obsojenčevo tožbo države. Srpak zahteva šest tisoč evrov odškodnine “zaradi nehumanega prestajanja zaporne kazni v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni in zahteva za pravično zadoščenje v plačilu odškodnine”, izhaja iz tožbe.

Priča bo Leljak
Neuradno naj bi Srpak sicer zapore na Dobu zapustil prejšnji ponedeljek in se preselil v eno od zdravstvenih ustanov. Kje naj bi se zdravil, pa v zaporih niso pojasnili, saj se njihov direktor Jože Podržaj na klice ni oglašal. “Drago Srpak je med bivanjem v zaporu zbolel in je zato moral prestajanje prekiniti,” pojasnjuje Roman Leljak, prav tako obsojenec z Doba, ki je na nemogoče bivanjske razmere v prezasedenem zaporu začel opozarjati med prvimi.

Danes ga bo zaslišala tudi sodnica, ki obravnava Srpakovo tožbo. Neuradno naj bi Srpak prestal šele polovico kazni, ki naj bi mu bila dosojena zaradi poslov z drogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.