Slovenija
99 ogledov

Reševanje gasilskega predsednika

Nezavarovani železniški prehod v Pijavicah bi bil lahko usoden za predsednika GZ Žurnal24 main
Nesreča. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren s službenim avtom zapeljal pod vlak.

"V sredo okoli 18. ure je 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz Trebnjega proti Sevnici, v bližini železniškega postajališča Pijavice na nezavarovan prehod ceste čez železniško progo zapeljal v trenutku, ko je z njegove leve strani pripeljal potniški vlak, ki se je nameraval ustaviti na postaji," je sporočil Robert Perc s Policijske uprave Krško.

Strojevodja je voznika opozarjal z zvočnim signalom in sprožil hitro zavoro, a trčenja ni mogel preprečiti. Po trku je vlak avtomobil pred seboj potiskal še 70 metrov, nato pa se ustavil. Iz avtomobila, ki je ostal zagozden pod vlakom, je vozniku uspelo izstopiti brez pomoči. V celjski bolnišnici so ugotovili, da ima zlomljenih več reber in poškodovana pljuča. Ne strojevodja ne voznik nista bila pod vplivom alkohola.

Po naših zanesljivih podatkih je avtomobil vozil predsednik Gasilske zveze Slovenije (GZS) Anton Koren, ki je v dobrem mesecu povzročil že dve večji prometni nesreči in uničil dve službeni vozili. Pred časom je zaradi domnevno prehitre vožnje na Šmarčni zletel s ceste, a jo je odnesel le z lažjim pretresom možganov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.