Slovenija
29 ogledov

Reševanje s tujo pomočjo

Vlada je sprejela predlog novele zakona o družbi Slovenske železnice, s katerim Žurnal24 main
Nekdanji prvi mož nemške železniške in logistične družbe Deutsche Bahn Hartmut Mehdorn sredi meseca v Sloveniji. Sestal se bo z odborom, ki rešuje Slovenske železnice.

Premier Borut Pahor se je s Hartmutom Mehdorjem za obisk dogovoril že prejšnji teden v Bruslju, so danes povedali v premierjevem kabinetu. Dogovorila sta se, da se Mehdor sredi aprila sestane z odborom za rešitev Slovenskih železnic.

Po obisku bo Mehdorn, če bo za to interes na obeh straneh, pripravil svoj delovni program, ki ga bo – skupaj s Pahorjem − uradno obravnaval omenjeni odbor ter ga sprejel ali zavrnil.

Na današnjem sestanku so se strinjali, da bi bilo morebitno sodelovanje z Mehdornom "velika poslovna novica in novost, predvsem pa priložnost za sodelovanje s preizkušenim managerjem, ki se lahko pohvali z izjemnimi profesionalnimi referencami".

Pravi človek za potapljajoče se Slovenske železnice
Mehdorn je vodenje Deutsche Bahna prevzel v "globokih rdečih številkah" in ga "moderniziral v uspešen poslovni sistem, ki prinaša državi dobiček". Pahor ocenjuje, da bi lahko "izjemno pomembno in koristno prispeval k sanaciji in modernizaciji Slovenskih železnic".

Usmerjevalni odbor za sanacijo vodi minister za promet Patrick Vlačič, v odboru pa so še predsednik nadzornega odbora SŽ Andrej Godec, direktor SŽ Goran Brankovič, delavski direktor Albert Pavlič, predsednik sveta delavcev Silvo Berdajs in v. d. direktorice direktorata za javna naročila na ministrstvu za finance Miranda Groff Ferjančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.