Slovenija
33 ogledov

Rešijo eno težavo, ustvarijo novo

Redarji Bralka
Promet. Na Avsečevi ulici lisičijo nepravilno parkirana vozila, prehitrih voznikov pa ne kaznujejo.

Ljubljana. "Redarji so na Avsečevi ulici olisičili vsa vozila, kar stanovalci načeloma hvalijo. Vendar je težava, ker so na glavni vzporedni ulici postavili ležeče policaje in zato po novem veliko prometa poteka čez Avsečevo ulico, kjer se igrajo otroci. Zdaj, ko ni več parkiranih avtomobilov, vozijo po ulici tudi 80 kilometrov na uro," je povedal bralec.

Na mestnem redarstvu so odgovorili, da lahko meritve hitrosti z radarji v vozilih izvajajo le na javni površini, kjer te ni, pa le, če jim kateri od lastnikov odstopi zemljišče: "Na Avsečevi ulici trenutno meritve z radarjem niso možne zaradi strnjenega naselja. Če bi kdo od lastnikov odstopil prostor za radar, nam to lahko sporoči in bomo lokacijo preverili."

Navaditi se morajo

Da so se težave s postavitvijo ležečih policajev le preusmerile na drugo ulico, je običajno, pravijo na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana: "Do preusmeritve prometa navadno prihaja ob uvedbi spremembe na eni lokaciji in razmere se ustalijo, ko se ljudje na spremembo navadijo. Enako je s parkomati; ko jih postavimo v eno ulico, ljudje sprva začnejo parkirati v sosednji."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.