Slovenija
202 ogledov

Rešila sta jo pred ognjem

Robert Žmavc in Blaž Rikič Nino Verdnik
Iz gorečega stanovanja sta Robert Žmavc in Blaž Rikič rešila žensko.

"Dala sva si majico čez obraz, da sva lahko dihala in kaj videla v gostem dimu. Niti za sekundo nisva pomislila, da ne bi pomagala," pravi Robert Žmavc, ki je 16. julija skupaj s svakom Blažem Rikičem iz gorečega stanovanja na Goriški ulici v Mariboru rešil žensko.

Klicala je na pomoč

Žmavc, ki je sicer policist Policijske postaje Lenart, je bil na obisku pri svaku v Mariboru. Takrat sta opazila, da se iz bližnjega stanovanja močno kadi gost dim. Takoj sta ukrepala. "Želela sva vstopiti, vendar so bila vrata zaklenjena. Skozi okno sva najprej pogledala v notranjost, kjer ni bilo sprva videti nikogar. Odstranila sva komarnik, da bi vstopila, v tistem pa sva zagledala žensko, ki je klicala na pomoč. Pristavila sva lestev k oknu in ji pomagala skozi okno," razlaga Žmavc.

Reševala je še mačko

V tistem času je prišla tudi gasilska intervencija, ki jo je poklicala soseda. Junaka razlagata, da se je odvijalo vse zelo hitro ter da ni bilo časa za razmislek. Ženska naj bi bila med tem, ko je izbruhnil požar, pri sosedi. Ko pa se je vrnila, je zagledala dim in vstopila v stanovanje, da bi rešila svojo mačko.

Komentarjev 2
  • Vane Cenev 12:39 19.julij 2013.

    Cara :) Pohvalno =)

  • Mrcina 09:38 19.julij 2013.

    Pohvalno :) Pa tudi ko je v službi, se profesionalno obnaša. Normalen policaj :)