Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Rešila žensko pred vlakom

nesreca vlak Žurnal24 main
Ljutomerska policista sta popoldne v Ljutomeru, na podlagi obvestila občanke, pred prihajajočim vlakom s tirov rešila 80-letno žensko, ki je na železniških tirih padla in obležala. Zaradi padca se je lažje telesno poškodovala.

Policista sta okoli 14. ure v bližini prehoda ceste čez železniško progo na Kolodvorski ulici v Ljutomeru nadzirala cestni promet. V tem trenutku je mimo patrulje peljala tudi voznica osebnega avtomobila, ki je opazila, da na tirih z glavo navzdol negibno leži starejša ženska. Ker so se v tem trenutku na prehodu ceste čez železniško progo začele spuščati zapornice, je po mobilnem telefonu takoj poklicala policista iz patrulje, ki ga osebno pozna in ga obvestila o nevarnosti, ki je grozila ženski na tirih.

Policista sta stekla do negibne ženske in jo rešila s tirov pred prihajajočim vlakom. Vlak je bil v tem trenutku od kraja dogodka oddaljen približno 300 metrov. Na kraj dogodka je prišla tudi zdravstvena ekipa, ki je oskrbela poškodovano žensko. Direktor Policijske uprave Murska Sobota bo obema policistoma izrekel javno pohvalo, prav tako pa bo generalnemu direktorju policije za prijaviteljico in oba policista predlagal priznanje policije.

Komentarjev 1
  • Stolp 18:52 09.december 2011.

    A spet ta slika policaja k ščije za progo?