Slovenija
22 ogledov

Rešilna "nova" dejstva

Igor Bav%C4%8Dar, Istrabenz Žurnal24 main
Novica. Petrol, največji lastnik, je menda šele 12. maja uradno izvedel za policijsko preiskavo glede Istrabenza.

“Ne bojim se niti policijske preiskave,” je bil včeraj odločen Igor Bavčar, nekdanji prvi mož Istrabenz Holdinga. Skupščina delničarjev z največjim lastnikom Petrolom na čelu je namreč odločila, da predlogov o novi reviziji njegovih poslov ne podpre, prav tako ne odškodninske tožbe proti njemu.

354 tisoč evrov je šlo lani za prejemke uprave Istrabenza, nadzornikom pa 223 tisočakov.

In razlog? “Mi smo šele 12. maja uradno in prek kompetentnih medijev izvedeli za policijsko preiskavo,” je za Žurnal24 povedala Mariča Lah, članica uprave Petrola. Ko smo jo povprašali, ali je prepričana, saj se je preiskava začela že pred meseci, je preverila v zapiskih: “Ne, nisem se zmotila v datumu, mi smo izvedeli šele takrat. Zato smo predlogu malih delničarjev za dodatno revizijo in tožbe odrekli že dano podporo,” je bila odločna Mariča Lah, ki meni, da bodo tako Istrabenzu privarčevali stroške dodatne revizije. Zanje je šlo do zdaj 68 tisoč evrov, tožbe pa lahko vložijo kadarkoli.

Revizije bi bile moteče
Igor Bavčar je na skupščini poudaril, da bi bile dodatne revizije, ki so jih zahtevali mali delničarji, “velika motnja v procesih, ki potekajo v Istrabenzu".

Proti dodatnim revizijam je bil tudi prvi mož holdinga Tomaž Berločnik, češ da se v Istrabenzu zdaj ukvarjajo s prodajo premoženja in zbiranjem stotih milijonov evrov za poplačilo dolgov do konca leta – sicer gredo namreč v stečaj. “Signal posebne revizije pa lahko škodi našim prodajnim naporom,” je dejal Berločnik, ki je prepričan, da se policijska preiskava ne bo končala, kot se je revizija, na temelju katere so pravniki ugotovili, da ne daje utemeljenih pričakovanj o uspešnosti tožb. Poleg tega nobena revizijska hiša ni želela prevzeti naloge izračunavanja škode, ki jo je Bavčar morebiti s posli povzročil Istrabenzu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.