Slovenija
21 ogledov

"Rešitev je treba natuhtati"

Radovan Žerjav Nino Verdnik
Način, da "se bomo vsi zakopali v svoje bunkerje in čakali, da zadeva mine", verjetno ne bo prinesel rešitve, je po odhodu s seje poslanske skupine dejal predsednik SLS Radovan Žerjav.

Vztraja, da je rešitev treba najti oz. nekaj natuhtati, čeprav odgovora glede vstopa SLS v projektno vlado še nima. Sam se, zagotavlja, teh pogovorov ne bo udeležil.

"Začeti se moramo resno pogovarjati in bomo videli, kako bomo zadevo zapeljali naprej," je v izjavi novinarjem povedal Žerjav.

Kot je pojasnil, tudi sedaj nima "velikega navdušenja" nad vabilom začasne vodje PS Alenke Bratušek na pogovore za oblikovanje projektne vlade. Zagotovil pa je, da se osebno teh pogovorov z njo ne bo udeležil, saj se njegova "zgodba počasi izteka".

Na vprašanje, ali razmišlja podobno kot predsednik SD Igor Lukšič, ki je govoril o vprašanju interpelacije cele vlade, pa je Žerjav odgovoril, da bi bilo malo čudno, če bi sam sebe interpeliral. "V vsakem primeru pa bo treba najti rešitev, saj stopicanje na mestu ne pride v poštev," je bil jasen.

SLS se sicer sooča tudi z iskanjem novega predsednika, saj Žerjav z marcem zapušča vrh stranke. Za danes popoldne je predviden kolegij vodstva SLS, na katerem bo med drugim potekala razprava tudi o kandidacijskem postopku marčevskega kongresa. V petek je s kandidaturo za predsednika presenetil predsednik panevropskega gibanja Laris Gaiser, medtem ko se minister za kmetijstvo in okolje ter podpredsednik SLS Franc Bogovič glede kandidature še ni odločil.

Žerjav je ob tem najprej izpostavil, da se v zadnjem času govori in piše veliko neresnic, laži. "Mi se bomo že dogovorili, kdo bo naš predsednik in bomo skupaj stali za njim. Ne potrebujemo pa nekoga, ki bi nam ga kdo vsilil, pripeljal in nam ga določil za našega najboljšega predsednika," je bil oster. Dodal je, da se znajo o novem predsedniku v stranki odločiti sami.

Odzval se je tudi na poročanje nekaterih medijev o njemu v zadnjem času. "Zadeve gredo zelo nizko, prenizko. Ne vem, kam vse skupaj pelje. Na tak način v slovenske politike ne bomo spravili v normalne okvire," je dejal.

Glede kadrovskih menjav na ministrstvih po odhodu DL iz vlade pa je odvrnil le, da je to očitno nova kadrovska politika vlade. Pritrdil pa je, da SLS iz vlade odhaja po seji DZ v začetku marca.

Komentarjev 2
  • ennanova 15:19 04.februar 2013.

    O klanju kristjanov in o soldatih za vsakdanjo raboKaj pomeni, da bodo še klali kristjane?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/771-o-klanju-kristjanov-in-o-soldatih-za-vsakdanjo-rabo

  • dragec 14:19 04.februar 2013.

    Odgovor, naši politiki so že v bunkerih. Potrebujemo enega Boška Buho, da vrže kakšno bombico, a ne!!!