Slovenija
21 ogledov

"Rešitev rekonstrukcija vlade"

Juri je s svojo izjavo spet razburkal slovensko javnost. (Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Torkov koalicijski vrh po mnenju Franca Jurija zadnja priložnost. Žerjav: situacija je že "bizarna". SDS: za nami le še Bolgarija in Romunija. Erjavec: volitve ali rekonstrukcija.
Premier Pahor je glede izjav Franca Jurija govoril s predsednikom Zaresa Gregorjem Golobičem. Ne vidi nobenih težav za torkov koalicijski vrh. Pravi, da se bodo kmalu pokazale posledice sprejetih zakonov, tudi prioritete so jasno zastavljene. Na torkovem koalicijskem vrhu pa bo seveda z vso resnostjo premislil, če bo padla še kakšna nova ideja.

Vodja poslanske skupine Zares Franco Juri je v sredo dejal, da ima koalicija na torkovem koalicijskem vrhu zadnjo priložnost, da uredi razmere in izpostavi prioritete, ki bodo odpravile sistemske krivice ljudi. Če tega ne bo storila, je po Jurijevem osebnem mnenju edini izhod zamenjava premiera Boruta Pahorja.

Juri je sicer danes v pisnem sporočilu izrecno poudaril, da je njegova izjava izključno njegovo mnenje in da ni stališče stranke ali poslanske skupine.

Erjavec: Volitve ali rekonstrukcija
Vodja koalicijskega DeSUS-a Karl Erjavec meni, da bi bile predčasne volitve edini izhod, če bi Zares povzročil politično krizo. Druga možnost bi bila močna rekonstrukcija vlade, vključno z zamenjavo Pahorja, je še dodal Erjavec.

Rešitev rekonstrukcija ali predčasne volitve
Situacija, ko "koalicija sama ugotavlja, da ni sposobna voditi države", je po besedah predsednika SLS Radovana Žerjava "pravzaprav že bizarna".

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Rešitev je po njegovem le resna rekonstrukcija vlade vključno z zamenjavo resorjev med koalicijskimi strankami ali pa predčasne volitve, se je odzval na pozive Franca Jurija k takojšnjim ukrepom vlade.

Slovenija potrebuje sposobno vlado in vladno koalicijo, ki se ne bo prepirala med seboj. Danes nima ne enega ne drugega, zato sta za Slovenijo po razvojnem tempu v EU samo še Romunija in Bolgarija. Poziv vladne stranke Zares je dodaten ciničen dokaz te resnice.
SDS

Težava: ne znajo se pogovarjati
Zamenjava predsednika vlade je sicer stvar koalicije, v vsakem primeru pa vlada, taka kot je, ne more delovati v dobro državljanov, je medijem v DZ dejal Žerjav.

Glavna težava koalicije je po njegovem to, da se ne znajo pogovarjati. Na vprašanje, ali bi podprl tehnično vlado, pa Žerjav odgovarja, da tehnična vlada ne more in ne sme biti rešitev.

Prepričan je, da potrebujemo trdno in enotno vlado, vlado z močno podporo, ki se bo znala spoprijeti s težavami, v katerih smo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.