Slovenija
27 ogledov

"Rešitev za LB se nakazuje"

slovenija 20.06.2011 Jansa, Matoz, novinarska konferenca predsednika SDS Janeza Boštjan Tacol
Janša v Bruslju tudi s kolegom Milovanovićem. "Ideja je obetajoča, to lahko rečemo," je dejal o reševanju vprašanja hrvaških varčevalcev.

"Ideja je obetajoča, to lahko rečemo. Vendar pa računamo, da je potreben še kakšen mesec dni preučevanja in usklajevanja, ki se ne bo dogajajo pred kamerami. Če bo šlo vse po tej časovnici naprej, potem lahko imamo na mizi rešitev za odločanje tam nekje sredi prihodnjega meseca," je danes v Bruslju pojasnil premier Janez Janša.

O vprašanju hrvaških varčevalcev se je pogovarjal tudi na četrtkovemu srečanju s hrvaških kolegom Zoranom Milanovićem ob robu proračunskega vrha EU.

Vprašanje prenesenih vlog nekdanje Ljubljanske banke v Zagrebu je odprto in to je problem, ki čisto formalno tudi zaradi sklepa odbora državnega zbora za zunanjo politiko preprečuje začetek postopka za ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe, je pojasnil Janša.

Komentarjev 2
  • Darko 09:36 09.februar 2013.

    ti se mal zresni in uporabi tisto malo celic in prenehaj kar vsevprek obtoževat

  • pikijakob 19:20 08.februar 2013.

    janša, ni sploh nobenega vprašanja o varčevalcih zagrebške ekspoziture ljubljanske banke. če so oni dajali svojim kredite, naj jih tudi tam vračajo. dovolj sramote in gorja ste ze naredili narodu s to vlado. Spokaj, ampak brez tistega kar si si sam ukradel !!!