Slovenija
18 ogledov

Rešitve iščejo vsak po svoje

UM bi morala soglasje k ustanovitvi novih podjetij podati tudi vlada kot ustanov Žurnal24 main
Univerzitetna hobotnica. V sanacijskem programu predvidena ustanovitev dveh novih podjetij.

Potem ko je pred dobrim mesecem v stečaj zdrknilo prvo univerzitetno podjetje Uni gostinstvo, naj bi zdaj plače zamujale tudi čistilkam in vzdrževalcem, ki delajo preko podjetja VPO. V tem ima 26-odstotni delež Uni servis, ki naj bi imel velike finančne težave in naj bi podjetju dolgoval okoli 200 tisoč evrov.

Delikatesa

Petan zanika vpletenost. Pojavljajo se tudi namigovanja, da Uni gostinstvo prek podjetja Delikatesa rešuje Bojan Petan, sočasni direktor Term Čatež in DZS, ki ima svoj delež tudi v podjetju Uni založba.

“Terme Čatež so Delikateso prodale v letu 2009 in od takrat ne družba ne jaz osebno z njo nimava nič,”
je namige zanikal Petan.

Rešitev za čistilke naj bi zato že iskalo tudi novo vodstvo Univerze v Mariboru (UM), ki se neuradno igra z idejo o ustanovitvi podjetja za storitvene dejavnosti v stoodstotni lasti UM. “V igri je več rešitev,” je kratek Teodor Lorenčič, novi tiskovni predstavnik UM.

Zagonska sredstva
Ne bi pa bilo to edino podjetje, o katerem razmišlja novo vodstvo. Kot je že znano, namerava v okviru sanacijskega programa propadlega Uni gostinstva ustanoviti tudi neprofitno podjetje za gostinstvo.

“Potrebovali bi okoli 300 tisoč evrov zagonskih sredstev,”
pravi Lorenčič in dodaja, da bi jih dobili prek evropskih razpisov in s prodajo opreme.

Juhart poiskal rešitev
Restavracije in lokale Uni gostinstva pa rešuje tudi Primož Juhart, direktor Uni servisa, ki je že podpisal pogodbo s podjetjem Delikatesa oziroma direktorjem Tomažem Mencingerjem.

Ta naj bi bil po Juhartovih besedah tudi večinski lastnik Delikatese, čeprav javno dostopnih podatkov o tem ni. A se UM na Juhartove poteze ne ozira, saj naj bi ob morebitni ustanovitvi novega podjetja pogodbo z Uni servisom prekinila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.