Slovenija
17 ogledov

Rešitve za Prevent še ni

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Stečajna upravitelja iščeta možnost, da bi na Koroškem ohranila proizvodnjo. Edina konkretna zadeva je trenutno dokončanje že sklenjenih poslov, zaradi katerih okoli 300 šivilj še hodi na delo.

Stečajna upravitelja Preventa Globala in Preventa Avtomobilski deli Boris Kastivnik in Grega Erman sta se danes sestala s predstavniki družbe Prevent DEV, s katerimi sta govorila o možnostih nadaljevanja proizvodnje. Konkretnih odločitev še niso sprejeli, pogovore pa bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Ker je Prevent DEV v lasti Nijaza Hastorja, ki je že doslej obvladoval 47-odstotni delež Preventa, prav zaradi njegovih nesoglasij z največjim lastnikom pa je tudi prišlo do uvedbe stečajnega postopka v slovenjegraški družbi, se v javnosti postavlja vprašanje moralnosti pogovorov s človekom, ki naj bi bil sokrivec za sedanjo usodo Preventa.

"V tem trenutku se ne pogovarjamo s človekom, pač pa s poslovnim partnerjem, od katerega je bila proizvodnja Preventa že doslej skoraj stoodstotno odvisna. Nihče pa ni rekel, da se bomo z njimi tudi dogovorili, čeprav je tudi to ena od opcij, ki se kaže pri ohranjanju proizvodnje tudi v prihodnje," je dejal Kastivnik. Stečajna upravitelja naj bi bila sicer Hastorju pripravljena prisluhniti le pod nekaterimi pogoji, med katerimi je tudi poplačilo določenih starih obveznosti.

Grega Erman je ob tem dodal, da je edina konkretna zadeva trenutno na mizi zaključevanje poslov, ki so bili začeti že pred uvedbo stečaja, zaradi katerih okoli 300 šivilj v Preventu še hodi na delo. O možnostih, da se proizvodnja v Preventu ohrani, je Erman dejal, da je v enem tednu nemogoče poiskati dolgoročno rešitev. Preventova stečajnika sta se sicer že pretekli teden sestala tudi s predstavniki kidričevskega Boxmarka, ki je prav tako pokazal zanimanje za nadaljevanje proizvodnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.