Slovenija
22 ogledov

Resnicoljubni oglas za sobo

Stanovanje Najmodajalec
Okna in vrata se težko zapirajo. Pozimi piha, ogrevanje je ponoči vedno izklopljeno. Včasih smrdi iz kanalizacije. Cena na študenta? 130 evrov in 200 evrov stroškov. To je le nekaj opisov trosobnega stanovanja iz resnicoljubnega oglasa, ki pa očitno sploh ni veljaven.

O tem, kakšne "pajzlje" stanodajalci ponujajo študentom v najem, smo pred kratkim že pisali. Dejstvo je, da izpod sto evrov mesečne najemnine brez državne subvencije stanovanja v Ljubljani ali Mariboru ni mogoče dobiti, medtem ko je meja navzgor zabrisana, navkljub dejstvu, da študentom marsikdo ponuja streho nad glavo, nevredno človeka.

Te dni se je na spletni strani nepremicnine.net pojavil oglas, ki deluje strašljivo resnicoljubno. Lastnik išče štiri študentke, ki jim v centru Maribora v bližini fakultet ponuja 76 kvadratnih metrov veliko stanovanje, zgrajeno leta 1950.

"Sliši se vse"

"Okna in vrata še nikoli niso bila menjana, težko se zapirajo, pozimi piha, ogrevanje se izklaplja avtomatsko ob uri, ponoči je vedno izklopljeno.

Tla v slabem stanju, znucan parket, pohištvo se maje od hoje, med etažami ni betona, nobene izolacije, sliši se vse (govor, hoja, TV...)

V kopalnici včasih smrdi iz kanalizacije.

V primeru kršitve hišnega reda sosedje kličejo policijo, kazen za kršitev cca 200 EUR plača vsak sam (tudi vsak obiskovalec).

V tej sezoni še ne bo nobenih popravil, okna, vrata, tla in kopalnica ostanejo v tem stanju."

Kontakt napačen

Prek dodanega kontakta smo skušali preveriti verodostojnost oglasa, a nam je gospa na drugi strani žice začela naštevati karakteristike stanovanja na povsem drugi lokaciji. Izkazalo se je, da oglas ni njen in da ne ve, kdo ga je objavil z njenimi kontakti. Je pa ponujala sobo s souporabo kopalnice in kuhinje za 200 evrov z vračunanimi stroški. "Kje pa boste dobili sobo pod 200 evrov?" je bilo njeno vprašanje na komentar k nič kaj študentski ceni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.