Slovenija
2520 ogledov

Reuters objavil novico o odstopu Šarca, objavil pa fotografijo Plenkovića

Andrej Plenković EPA
Tudi največjim medijskim hišam se v članke prikradejo tiskarski škrati. Torat jo je zagodel agenciji Reuters, ki je ob novici od Šarčevem odstopu objavila fotko hrvaškega premierja Plenkovića.

Slovenski levosredinski premier Marjan Šarec je dejal, da bo še danes v parlament poslal svojo odstopno izjavo in zahtevo po sklicu predčasnih volitev, češ da manjšinjska vlada ne more sprejeti za državo pomenbnih zakonov, so zapisali pri Reutersu in ob novici objavili fotografijo hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. 

 | Avtor:

Po Reutersu je, kot kaže, novico povzel tudi avstrijski Die Presse, ki je ob vesti, da je Šarec odstopil, prav tako objavil fotografijo Plenkovića.

 | Avtor:

Šarec je sicer četrti slovenski premier, ki je odstopil. Pred njim so to iz različnih razlogov storili dolgoletni predsednik vlade Janez Drnovšek, prva slovenska premierka Alenka Bratušek in le nekaj mesecev pred koncem mandata Miro Cerar

2. december 2002 - Janez Drnovšek je s položaja predsednika vlade odstopil približno na polovici mandata po izvolitvi za predsednika države. Položaj predsednika vlade je nato prevzel Anton Rop iz vrst Drnovškove LDS.

4. maj 2014 - Alenka Bratušek, ki je vodenje vlade kot prva slovenska premierka prevzela v turbulentnih političnih razmerah, je odstopila po dobrem letu dni na položaju, in sicer zaradi razkola v lastni stranki. Odstopila je namreč po porazu proti Zoranu Jankoviću v tekmi za vrh Pozitivne Slovenije. S tem je padla tudi celotna vlada, poslanska skupina PS pa se je razdelila na dva dela - enega, naklonjenega Jankoviću, in drugega, naklonjenega Bratuškovi.

14. marec 2018 - Miro Cerar je odstopil le nekaj mesecev pred iztekom mandata. Čeprav so se gospodarske razmere v državi v času njegove vlade izboljšale, so se kopičili tudi problemi, kaplja čez rob pa je bila po Cerarjevih besedah odločitev vrhovnega sodišča, ki je razveljavilo referendum, na katerem so volivci podprli zakon o drugem železniškem tiru Divača-Koper.

27. januar 2020 - Marjan Šarec je odstop utemeljil z oceno, da s temi poslanci in s to koalicijo pričakovanj ljudi ne morem izpolniti, lahko pa jih izpolni po volitvah. Poudaril je, da vlada s temi partnerji ni bila sposobna izvesti kakšnih korenitih ali strukturnih reform. Pozval je tudi k čimprejšnjim predčasnim volitvam.

Komentarjev 1
  • jakec1575 13:12 27.januar 2020.

    hahahaha. Hrvati bi bili veseli. :)