Slovenija
41 ogledov

Revizija pri porabi ni pokazala napak

“Revizija je pokazala, da ni bilo nobenih napak,” je poudarila Martina Gamboz, d Žurnal24 main
Obnova. Očitki o napakah pri obnovi solinarske hišice. Revizija napak ni našla.

Če je znesek naročila v višini do 40 tisoč evrov, se pozovejo trije ponudniki in se izbere najcenejši. Opravljali pa smo različna dela na različnih lokacijah,” je Martina Gamboz, direktorica Pomorskega muzeja Piran, razložila na včerajšnji tiskovni konferenci.

V javnosti so se namreč pojavili očitki, da naj bi Gambozova pri prenovi solinarske hišice na Sečoveljskih solinah storila več napak in da so bila dela opravljena mimo javnih razpisov. Gre za 300 tisoč evrov interventnih sredstev, ki jih je muzej od leta 2008 do lani dobil od ministrstva za kulturo, in sicer tudi za odpravo posledic lanskih poplav.

Zaposleni bi nezaupnico
Krajani Sečovelj so Gambozovo tudi prijavili, ker je lani z gradbišča svoje družine v Sečovljah prepeljala zemljino na območje solinarskega muzeja, da so utrdili eno od dostopnih poti.

Revizijsko poročilo, ki je preverilo porabo interventnih sredstev, napak ni našlo. Predstavnica zaposlenih v muzeju je na petkovi seji sveta zavoda predlagala, naj izglasujejo njeno nezaupnico, vendar svet zavoda tega ni podprl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.