Slovenija
34 ogledov

Revizija v Telekomu: milijonske škode

Sredi decembra bomo izvedeli, kdo je za Telekom pripravljen odšteti največ in se Žurnal24 main
Pri nakupu večinskega deleža družbe Ipko na Kosovu je po mnenju revizorjev nastala škoda v višini 3,86 milijona evrov, pri prodaji deleža iste družbe Factor banki in izvršitvi dogovorjene opcije pa je sledila še škoda v višini 8,34 milijona evrov.

Revizorska družba Deloitte revizija je v posebni reviziji vodenja nekaterih poslov v zadnjih letih v družbah skupine Telekom Slovenije ugotovila vrsto škod. Gre za milijonske zneske. Revizijo so opravili na zahtevo Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod), ki imata skupno v lasti petino Telekoma.

Revizorji so v povzetku revizije med drugim zapisali, da je pri nakupu 75-odstotnega deleža družbe Ipko na Kosovu nastala ocenjena minimalna škoda v višini 3,86 milijona evrov. Škodo, ki je nastala pri prodaji deleža družbe Ipko družbi Factor banka in izvršitvi dogovorjene opcije, pa ocenjujejo na 8,34 milijona evrov.

Ocenjena minimalna škoda pri nakupu družbe AOL, kasneje preimenovane v Primo, na primer znaša 1,65 milijona evrov, ocenjena minimalna škoda pri nakupu slovenske družbe Najdi.si pa 470.000 evrov.

Dremelj: revizorji podlegli pritiskom

Nekdanji predsednik Telekomove uprave Bojan Dremelj je ločeno sporočil, da nad objavljenimi ugotovitvami ni presenečen. Kot pravi, je danes objavljen povzetek posebnega revizijskega poročila v popolnem nasprotju s tistim, ki ga je posebni revizor podpisal in oddal z datumom 7. decembra 2011. To po Dremljevih besedah potrjuje njegovo že pred tedni podano izjavo, da je nadzorni svet zahteval spremembe že podpisanega poročila.

Dremelj med drugim sicer odločno zavrača povzročitev kakršnekoli škode.

"Preseneča nas, da je mednarodna revizijska hiša podlegla pritiskom enega izmed revidirancev, saj je bil tudi aktualni nadzorni svet Telekoma Slovenije predmet revizije za obdobje dveh od petih let, in na njihove pritiske spremenila poročilo," je še zapisal Dremelj.

Komentarjev 1
  • albert 13:10 26.januar 2012.

    Dremelj je še ena od mnogih Janševih barbik!