Slovenija
20 ogledov

Revizija zaradi javnih obtoževanj

Postopek ustanavljanja Fundacije vodi oddelek Unicefovega Urada v Ženevi, ki sod Žurnal24 main
V Unicefu Slovenija bo opravljena izredna zunanja revizija, katere izsledke bodo obravnavali junija na skupščini. Unicef se bo preoblikoval v fundacijo.

Iz Ženeve so sporočili, da že potekajo procesi za izbor novega izvršnega direktorja in člane izvršilnega odbora. Prav tako pa so se odločili izvesti revizijo.  "Zaradi ponovne vzpostavitve polnega zaupanja podpornikov in slovenske javnosti Unicefu bomo v času obstoječih postopkov izvedli tudi neodvisno, izredno revizijo poslovanja nacionalnega odbora v dokončni odgovor na javna obtoževanja in medijska vprašanja. Revizijo bo izvajalo spoštljivo podjetje z mednarodno priznanimi strokovnimi referencami," so sporočili z Unicefa. po besedah vodje za stika z mediji Jeremyja Hartleyja naj bi se za revizijo zaradi preoblikovanaj dejavnosti v fundacijo.

Redna skupščina Društva Unicef Slovenija je predvidena junija. Na njej naj bi obravnavali tudi izsledke zunanje revizije in člane seznanili s stanjem prehoda na delovanje Unicefa v okviru Fundacije.

Fundacija "za uresničitev izzivov"
"Odločitev o statusnem preoblikovanju temelji na temelju strateškega pregleda struktur upravljanja, cilj pa je zagotoviti možnost, da organizacija uresničuje izzive sedanjosti in prihodnosti bolj učinkovito, skladno z nacionalno zakonodajo in najboljšo mednarodno prakso," so še pojasnili v Unicefu.

V Unicefu so prepričani, da bo preoblikovanje v Fundacijo prispevalo k oblikovanju trdnejšega temelja, ki bo slovenskemu odboru za Unicef omogočilo močnejše izhodišče za delo, sam postopek preoblikovanja pa naj bi trajal več mesecev. Izbrali bodo tudi novega izvršnega direktorja Fundacije in izvršilni odbor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.