Slovenija
20 ogledov

"Revizorji naj pregledajo občine!"

Igor %C5%A0oltes Žurnal24 main
Računsko sodišče. Iz ponedeljkove izdaje: letos so dobili za tretjino več namigov za revizije kot lani.

Število prejetih pobud se iz leta v leto povečuje, pravijo na računskem sodišču. Če so jih še leta 2006 prejeli komaj 197, lani pa 274, je ta številka letos narasla že na več kot 400.

Sumijo občine in zavode
Prijaviteljem gre najbolj v nos delovanje lokalne samouprave, saj je skoraj polovica predlogov računskemu sodišču podana na to temo. Drugo področje, ki bi ga bilo po mnenju pobudnikov pametno prevetriti, pa so javni zavodi.

“Naraščanje števila pobud gre pripisati transparentnemu delu računskega sodišča, zaradi katerega nas različne javnosti prepoznavajo kot institucijo, ki sooblikuje javnofinančno kulturo,” je o povečanju števila pobud prepričan predsednik računskega 
sodišča Igor Šoltes.

Precej se je spremenila tudi struktura pobudnikov. Lani so največ pobud podale različne organizacije, veliko je bilo tudi anonimnih prijav, predlani pa so bili pri predlogih revizorjem najdejavnejši neanonimni 
posamezniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.