Slovenija
117 ogledov

Revolt zaradi računov za vodo

slovenija 20.06.13, stanovanja, nstanovanje, nepremicnina, davek, Glinskova plos Anže Petkovšek
Omrežnina. Zdaj jo plača vsako stanovanje.

"To bo revolucija, v našem bloku je revolt, gre za še en način ožemanja ljudstva, ki bo kmalu klonilo zaradi požrešnosti države in lokalnih javnih monopolistov," se razburja Primorka, ki živi v bloku z 32 stanovanji in le enim števcem porabe vode. Doslej je vodovodu plačevala okoli 13 evrov na mesec – najnovejši račun je 40 evrov.

Na računih, ki so jih prejeli odjemalci, ni napak, poudarjajo na Rižanskem vodovodu. "Računi so pravilno izstavljeni in vsebujejo novost, ki jo je prinesla vladna uredba za oblikovanje cen obveznih občinskih gospodarskih javnih služb.

Novost je omrežnina, ki se zaračuna za vsako posamezno storitev (vodarino, odvajanje, čiščenje). Po novem namreč ni več vseeno, kako je premoženje registrirano, saj je vsako stanovanje ali enota osnova za obračun omrežnine. Ta predstavlja fiksni strošek, neodvisen od porabe vode," pojasnjujejo.

Napaka Gursa

Novost razburja tudi stanovalce v hišah z več stanovanji. "Naša hiša je dvonadstropna; zgoraj živita mama in brat, spodaj jaz z družino. Imamo en števec za vodo in eno številko stanovanja, ki jo je po popisu izdala geodetska uprava (Gurs), a smo vseeno prejeli dvakrat zaračunano omrežnino," razlaga druga razburjena sogovornica. Iz njenega konkretnega računa je razvidno, da samo strošek omrežnine presega 22 evrov, skupni račun pa je višji od 64 evrov. "Obrnila sem se na vodovod, kjer so mi rekli, da moram najprej zadevo urediti drugje. Šla sem na upravno enoto, od tam so me preusmerili na Gurs, kjer pa ne vedo, kdaj se bodo lahko lotili urejanja te zadeve," dodaja. Račun za vodo z neupravičeno omrežnino vred bo morala vseeno plačati.

Komentarjev 40
  • Scott 19:20 06.marec 2014.

    Janša mora priti, da zniža vse davke, pa vinjete nazaj na 55€.Zdaj so 110€, če je avto višji od pritlikavega umobola pa celo 220€.

  • Scott 19:15 06.marec 2014.

    Tebe pa pritlikavi ali celo ata-pampers, mogoče tudi plagiatorka, ki misli, da bo rešila državo, pa še križanke ne zna.?

  • ttrubadur 16:47 06.marec 2014.

    Pa dajte ovčice se pozanimat kaj je na stvari!Uredbi, ki sta podlagi za povišano omrežnino - http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED6071 in https://www.uradni-list.si/1/content?id=110545Kdo je podpisan pod uredbi?