Slovenija
32 ogledov

"Rezultati so varni in spodbudni"

Zorčeva je žalostna, ker so na nevrološki kliniki organizirali tiskovno konferen Žurnal24 main
Multipla skleroza. Zdravljenje po novi, Zambonijevi teoriji v Medicorju brez komplikacij.

Metoda. “Vsi naši pacienti so se po posegu dobro počutili, komplikacije nismo imeli niti ene,” pravi vodja Medicorja Marjeta Zorc. V Medicorju so od maja v sklopu nove, Zambonijeve metode zdravljenja bolnikov z multiplo sklerozo z diagnostiko in širjenjem ven obravnavali 50 pacientov.

Bolezenski proces na žilah
“Vsi mislijo, da je profesor Zamboni iznašel metodo, da ne bi bilo več treba jemati zdravil za multiplo sklerozo. A to ni res,” pojasnjuje Zorčeva. V resnici gre za zdravljenje bolezenskega procesa na žilah, ki so ga odkrili pri multipli sklerozi, lahko pa je prisoten tudi pri drugih boleznih.

“Zamboni odsvetuje, da vsaka klinika dela zase. Pravi, da je treba v sklopu študije delati po njegovem protokolu,” pojasnjuje. Ker se v Medicorju držijo njegovih priporočil, so “rezultati zdravljenja varni, učinkoviti in spodbudni”. Medicor se je priključil centrom po svetu, ki raziskujejo novo metodo.

“Zakaj ne bi smeli tudi mi raziskovati te bolezni? Zakaj moramo čakati rezultate iz tujine, so mar pametnejši od nas?”
Zorčeva odgovarja na ostre dvome ljubljanske nevrološke klinike, kjer so dejali, da so posegi na venah lahko celo smrtno nevarni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.